Stekkersupercar Hispano Suiza Carmen kost 1,5 miljoen euro

Wonderlijk genoeg zijn er momenteel twee bedrijven die Hispano Suiza heten. Beide schermen met de rijke historie van het ter ziele gegane Spaanse automerk. Eentje biedt een supersportwagen aan met een Lamborghini-V10. De andere onthulde in Genève deze Carmen: een 1019 pk sterke, volledig elektrische retromobiel.

Retro inderdaad, want het uiterlijk van de bijzondere supercar is geïnspireerd op de Hispano Suiza H6C Dubonnet Xenia uit 1938. Aan de aandrijflijn is echter helemaal niets vooroorlogs. De Carmen – genoemd naar Carmen Mateu (1936 – 2018), kleindochter van de oprichter van het originele Hispano Siuza – heeft twee elektromotoren op de achteras en een 80 kWh-batterij. Hij weet 1690 kilogram en is 1019 pk sterk. Daarmee zou hij in minder dan 3 seconden naar 100 km/h gaan en een topsnelheid van 250 km/h kunnen aantikken.

Vanafprijs van 1,5 miljoen

Over de actieradius zwijgt Hispano Siuza vooralsnog. Wel wordt er gesproken over een sterkere variant van de Carmen, die een 105 kWh-batterij zou hebben en een NEDC-actieradius van 400 kilometer. Hispano Siuza wil niet meer dan vijftien exemplaren van de Carmen bouwen. Ze moeten vanaf 2020 in productie gaan. Als er tenminste vijftien klanten gevonden kunnen worden die bereid zijn ruim 1,5 miljoen euro op te hoesten.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven