zondag, 22 mei, 2022
Meer...
  Homee-NieuwsGeneral Motors kondigt elektrische Corvette aan

  General Motors kondigt elektrische Corvette aan

  Het Amerikaanse General Motors is in rap tempo bezig haar aanbod te elektrificeren. In het kader hiervan kondigde het onlangs aan in 2023 een hybride Corvette en later ook een volledig elektrisch aangedreven Chevrolet Corvette op de markt te brengen.

  Tweetrapsraket

  De elektrificatie van de nieuwe Chevrolet Corvette is als het ware een tweetrapsraket. Eerst brengt het merk in 2023 een hybride Corvette op de markt. De volledig elektrisch aangedreven sportwagen volgt (helaas) pas later. Tijdens een interview met de Amerikaanse zender CNBC bevestigt General Motors CEO Mark Reuss de plannen van zijn bedrijf. “We zullen volgend jaar een geëlektrificeerde Corvette hebben. Hij komt er heel snel aan.”

  Plug-in of ‘gewoon’ hybride?

  Opvallend genoeg is het vooralsnog onduidelijk of deze “eerste geëlektrificeerde Corvette” een plug-in hybride of normale hybride zal zijn. Wel lijkt het zo goed als zeker dat de hybride-uitvoering van de eerste Corvette all wheel drive zal hebben.

  Qua performance is er ook nog weinig bekend. Volgens sommige insiders zal de hybride Corvette uitsluitend verkrijgbaar zijn als ‘ZR1’-uitvoering, ofwel de duurste en meest krachtige uitvoering. Anderen beweren dat de hybride ergens tussen de Stingray en Z06 Corvette-modellen zal vallen.

  Corvette EV

  Naar onze mening moet je alles wat met hybride te maken heeft gewoon overslaan en de volledig elektrisch aangedreven Corvette kiezen. Niet alleen vanwege de CO2-uitstoot, maar ook omdat die qua aandrijving het meest veelbelovend lijkt. De Corvette EV wordt uitgerust met minimaal twee krachtige elektromotoren, één voor elke as. Een berg power bij een een minimum aan geluid, hoe prettig is dat. Op dit moment is er weinig bekend over toekomstige performance-uitvoeringen, maar het lijkt ons niet meer dan logisch dat er op den duur modellen met drie of zelfs vier elektromotoren op de markt komen.

  Specificaties en prestaties

  Ook bestaat er onduidelijkheid over het platform waarop de elektrische Corvette zal worden gebouwd. Daar waar de (plug-in) hybride op het huidige Corvette-chassis wordt gebouwd, kan de BEV-versie wel eens op een aangepaste versie van GM’s ‘Ultium’-platform komen te staan. General Motors kan de Corvette EV dan ook uitrusten met 800 volt-architectuur voor een hoger DC-laadvermogen.

  Gerelateerd

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  - Advertisment -

  e-Nieuws

  Wereldpremière Polestar 3 is gepland voor oktober

  Hij was al aangekondigd en nu bevestigt Polestar, het elektrische zustermerk van Volvo, vor komend najaar ook de marktintroductie van de elektrische SUV. Waar de Polestar 2 op hetzelfde platform als de Volvo XC40 staat, zal de Polestar 3 het platform delen met de nieuwe generatie van de Volvo XC90.

  e-Videos