zondag, 22 mei, 2022
Meer...
  Homee-NieuwsDuizenden nieuwe laadpalen bij Lidl en Kaufland

  Duizenden nieuwe laadpalen bij Lidl en Kaufland

  De Schwarz Groep, de eigenaar van o.a. Lidl en Kaufland, is van plan duizenden laadpalen te plaatsen bij haar winkels in heel Europa. Hiermee volgt het Duitse concern het Franse Carrefour en Nederlandse supermarkten zoals Albert Heijn en Jumbo.

  Dit jaar 6.200 nieuwe laadpalen

  Tegen het eind van dit jaar wil de Schwarz Groep maar liefst 6.200 nieuwe oplaadpunten geplaatst hebben. Hiermee komt het totale oplaadnetwerk van het concern op zo’n 13.000 publieke laadpalen. Ter vergelijking: Albert Heijn kondigde aan tegen 2025 2.000 geplaatst te willen hebben, terwijl Jumbo dit jaar nog 150 snelladers plaatst. Het Franse Carrefour wil binnen enkele jaren 5.000 laadpunten bij in totaal 700 supermarkten installeren. Kortom, vergeleken met de plannen van andere, vergelijkbare concerns zijn die van de Schwarz Groep zeer ambitieus.

  Nieuwe generatie laders

  Wat voor type laders er geplaatst gaan worden laat men nog in het midden. Wel laat de Duitse retailgigant weten dat het om “een nieuwe generatie laadstations” gaat. Op de afbeeldingen die samen met het persbericht gepubliceerd werden zien we een laadpaal met drie verschillende aansluitingen: één Type 2-, één CCS- en één CHAdeMO-aansluiting. De laadcapaciteit van de nieuwe laders is onbekend, maar de verwachting is dat de laders minstens 50 kW aan laadvermogen hebben. Groene stroom uiteraard.

  nieuwe laadpalen bij Kaufland

  Elke Lidl een laadpaal?

  Overigens komen de plannen van de Schwarz Groep niet als een verrassing. In 2019 kondigde het concern al aan “op de middellange termijn” bij elke Lidl- en Kaufland-winkel minstens één laadpaal te installeren. Met de aangekondigde 6.200 nieuwe laadpalen behaalt het deze doelstelling echter nog niet. Met de in totaal 13.000 laadpalen heeft ‘slechts’ een derde van alle Lidl- en Kaufland-filialen een eigen laadpunt.

  Verdeling

  Hoe de 6.2000 nieuwe laders worden verdeeld over de verschillende winkels is deels bekend — althans voor de winkels in Duitsland. Zo wil de Schwarz Groep het aantal laders bij Duitse Lidl-filialen uitbreiden van 1.050 naar 1.800, terwijl er in totaal 380 nieuwe oplaadpunten bij Kaufland winkels worden geplaatst. Er blijven dus nog een slordige 5.000 laadpalen over voor de rest van Europa. Hoeveel van deze bij Nederlandse winkels geïnstalleerd worden is helaas nog niet bekendgemaakt.

  Gerelateerd

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  - Advertisment -

  e-Nieuws

  Wereldpremière Polestar 3 is gepland voor oktober

  Hij was al aangekondigd en nu bevestigt Polestar, het elektrische zustermerk van Volvo, vor komend najaar ook de marktintroductie van de elektrische SUV. Waar de Polestar 2 op hetzelfde platform als de Volvo XC40 staat, zal de Polestar 3 het platform delen met de nieuwe generatie van de Volvo XC90.

  e-Videos