maandag, 11 december, 2023
Meer...
  Homee-NieuwsGeneral Motors bevestigt herintrede op Europese markt

  General Motors bevestigt herintrede op Europese markt

  Met de komst van een aantal elektrische modellen die het op de Europese markt ook best wel goed konden doen, was menigeen benieuwd of General Motors weer naar Europa zou komen. Het bedrijf gaf al aan dit in overweging te nemen. En inderdaad, gisteren bevestigde GM dat het als ‘elektrisch automerk’ naar Europa komt.

  Europese activiteiten

  De bevestiging van General Motors kwam in de vorm van de aankondiging dat Jaclyn McQuaid is benoemd tot President en CEO van GM Europe. Zij ervaren GM-manager begon gisteren op haar nieuwe positie, die Zurich als standpunt heeft . Volgens Shilpan Amin, president van GM International, is McQuaid verantwoordelijk voor de verdere transformatie van de Europese activiteiten van GM in “een wendbare, niet-traditionele mobiliteitsstartup met een volledig elektrische voertuigenportefeuille als kern”.

  Vorig najaar gaf Cadillac Mahmoud Samara al de opdracht om de eventuele nieuwe start van de Europese activiteiten voor te bereiden. Dit lichtte men toen als volgt toe: “Europa is de op één na grootste en snelst groeiende markt voor elektrische voertuigen ter wereld en biedt een belangrijke kans nu GM op het punt staat zijn uitgebreide, state-of-the-art EV- en AV-portfolio te lanceren,” zei het toen.

  Distributiemodel

  Afgelopen zomer zou GM volgens Bloomberg de verschillende opties voor de distributie van de auto’s onderzoeken. Waarschijnlijk heeft men ervoor gekozen om de auto’s volgens een ‘new mobility startup’ model te gaan verkopen, leveren en onderhouden. Wanneer men hiermee van start gaat en in welke vorm men het exact gaat gieten, heeft GM niet bekend gemaakt.

  elektrische Cadillac Lyriq komt naar Europa

  Ultium platform

  In de aankondiging heeft General Motors het uiteraard over elektrische auto’s op basis van het eigen Ultium-platform. Maar General Motors gaf nog niet aan welke merken of modellen het Amerikaanse concern in Europa wil lanceren. Op de website van Cadillac Europe staat bij de elektrische auto’s één model, de volledig elektrische Cadillac Lyriq. Dat is een model wat in Europa wel eens goed aan zou kunnen slaan. Daarom mogen we verwachten dat GM in ieder geval de Lyriq aan zal bieden.

  McQuaid: “Europese klanten stappen sneller dan waar ook ter wereld over op elektrische voertuigen, en GM investeert tegen 2025 35 miljard dollar in elektrische en autonome voertuigtechnologie om een belangrijke motor te zijn voor de transformatie van onze industrie. Dankzij ons flexibele Ultium accuplatform en de breedte en diepte van ons EV-portfolio kan GM klanten in Europa een verscheidenheid aan producten en diensten aanbieden om hun levensstijl te ondersteunen en tegelijkertijd bij te dragen aan een toekomst zonder ongevallen, zonder uitstoot en zonder files.”

  Gerelateerd

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Meer e-Nieuws

  e-Videos