Tesla productie accucellen Gigafactory berlijn

Tesla gaat nieuwe accucellen in Europa maken

Tesla-CEO Elon Musk sprak deze maand op een Europese accuconferentie. Daar vertelde hij ook over de huidige én geplande elektrische auto’s. Ook lichtte hij zijn toekomstplannen toe, waarmee hij de voorsprong van Tesla nog verder wil vergroten.

Actieradius Model S

Op dit moment biedt Tesla de Model S in Europa aan met een bereik tot 652 kilometer volgens de hier geldende WLTP-norm. Musk, die dankzij de stijgende beurskoersen van zijn bedrijf inmiddels de rijkste mens ter wereld is, kondigde nieuwe varianten van de Model S aan die een actieradius van 700 kilometer moeten halen. Ook vertelde Musk over de op de Battery Day aangekondigde accu’s waarmee een actieradius van 1000 kilometer mogelijk moet zijn. Hij noemde hier geen tijdschema voor. Verder vertelde Musk dat bij elektrische auto’s de grootste uitdaging nog steeds zit in het terugbrengen van de prijs tot een voor de meeste kopers acceptabel niveau.

Tesla maakt accucellen voor Europa in Gigafactory berlijn

Voorlopig geen Roadster, focus eerst op Model Y

De Roadster, waarvan de nieuwe generatie ook een actieradius van meer dan 1000 kilometer zou hebben, heeft momenteel geen prioriteit. In plaats daarvan ligt de focus op uitbreiding van de productiefaciliteiten voor de SUV Model Y en de (vertraagde) start van de serieproductie van de Semi-truck. Ook die moet volgens Musk in de toekomst een bereik van 1000 kilometer hebben. Eind volgend jaar zal ook de Cybertruck worden gelanceerd. Deze elektrische pick-up zal Tesla waarschijnlijk alleen in de Noord-Amerikaanse markt aanbieden en zal een actieradius van meer dan 800 kilometer krijgen. Musk liet in het midden of er inderdaad ooit een kleinere versie voor de Europese markt komt.

Gigafactory Berlijn

Tesla bouwt momenteel haar eerste Europese Gigafactory in Brandenburg, vlak bij Berlijn. Daar gaat Tesla niet alleen auto’s bouwen, het bedrijf heeft daar ook de productie van accucellen gepland. Tijdens de conferentie kondigde Musk aan dat Tesla ’s werelds grootste accuproductiefaciliteit in Duitsland zal bouwen. De Amerikaanse autofabrikant kan daarbij rekenen op “aanzienlijke steun” van de Duitse staat, vertelde de Duitse minister van economie Peter Altmaier (CDU) op dezelfde conferentie.

Tesla compacte EV

Nieuw compact model

Het eerste wat Tesla in de Gigafactory bij Berlijn gaat bouwen, is de Model Y. Later wil Tesla in de fabriek in Brandenburg ook de Model 3 gaan bouwen, én een nieuwe compacte elektrische auto. Deze is qua formaat helemaal afgestemd op de Europese markt.

Nieuwe accucellen

Centraal in Tesla’s ambitieuze uitbreidings- en toekomstplannen staan de nieuwe ‘4680’ accucellen, die het bedrijf in september op de Battery Day presenteerde. Deze accucellen, een eigen ontwikkeling van Tesla, wil het bedrijf met name in Duitsland op grote schaal gaan produceren.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven