Homee-NieuwsGaat Sony alsnog elektrische auto’s maken?

Gaat Sony alsnog elektrische auto’s maken?

Elektronicagigant Sony liet ons een tijd geleden beelden zien van de Vision-S. Een niet echt opzienbarende maar toch wel veelbelovende elektrische auto. Later kwam het bericht dat het slechts een overweging was en dat Sony géén auto’s gaat maken. Op de CES 2022 komt Sony met ander nieuws.

Sony Mobility

De ‘Sony Group Corp’ is namelijk van plan om dit voorjaar een bedrijf genaamd Sony Mobility Inc op te richten. Dit bedrijf gaat onderzoeken of het de markt voor elektrische voertuigen kan betreden. Als dit daadwerkelijk gaat gebeuren zal Sony – dat veel meer dan alleen consumentenelektronica maakt –  zijn sterke punten op het gebied van entertainment en sensoren inzetten. Daarmee zou het bedrijf een grote rol willen spelen in de mobiliteit van de volgende generatie. De dominante positie die Sony ooit op het gebied van consumentenelektronica had, is inmiddels overgenomen door Aziatische rivalen zoals Samsung. Maar Sony heeft nog steeds een arsenaal aan geavanceerde technologie zoals sensoren, die cruciaal zijn voor autonoom rijden.

Sony voorzitter en president Kenichiro Yoshida vertelde op een nieuwsconferentie, voorafgaand aan de technologiebeurs CES in las Vegas, dat Sony Mobility Inc op een moment komt dat de Japanse techgigant “een commerciële lancering” van elektrische voertuigen aan het onderzoeken is.

Yoshida: “Met onze beeld- en sensing-, cloud-, 5G- en entertainmenttechnologieën in combinatie met onze inhoudelijke beheersing, geloven we dat Sony goed gepositioneerd is als een creatief entertainmentbedrijf om mobiliteit te herdefiniëren”.

Ook een elektrische SUV

Tijdens de keynote-presentatie van Sony was de Vision-S EV te zien die we vorig jaar al zagen, samen met een nieuwe concept-SUV met de naam Vision-S 02. Terwijl de tech-industrie al enkele jaren gefocust is op de vraag of Apple al dan niet elektrische voertuigen zal produceren, toonde Sony al werkende prototypes. Ook van de Vision-S 02, zoals in de twee minuten durende Concept Movie hieronder te zien is.

Of de oprichting van Sony Mobility er uiteindelijk toe leidt dat we op een dag daadwerkelijk een ritje met een auto van Sony kunnen maken, is nog steeds onduidelijk. Maar het is duidelijk dat het bedrijf een visie heeft voor de autonome, elektrische toekomst die het nastreeft. Tijdens de onthulling van de Vision-S vorig jaar sprak Sony al veel over zijn mogelijkheden met sensoren. We zullen zien hoe Sony dat technologische voordeel gaat gebruiken in de auto-industrie. Het bedrijf zou natuurlijk ook een toeleverancier of partner kunnen worden. De tijd zal het leren.

Gerelateerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Stem op de EV van het jaar 2022

Welke EV is volgens jou de EV van het jaar 2022? Breng jouw stem uit en maak kans op € 1.000 gratis laadtegoed.

Klik hier om jouw stem uit te brengen

- Advertisment -

e-Nieuws

Japanse wetenschappers ontwikkelen lithiumaccu met veel hogere energiedichtheid

Dat de huidige Li-Ion accu’s hun langste tijd hebben gehad, dat moge duidelijk zijn. Toch zullen we het nog een tijdje met deze accu’s – en met LFP-accu’s – moeten doen. De ‘solid-state’ en ‘grafeen’ accu’s laten nog even op zich wachten. Japanse wetenschappers introduceren nu een lithium-lucht accu.

e-Videos