zondag, 7 augustus, 2022
Meer...
  Homee-NieuwsGaat Sony alsnog elektrische auto’s maken?

  Gaat Sony alsnog elektrische auto’s maken?

  Elektronicagigant Sony liet ons een tijd geleden beelden zien van de Vision-S. Een niet echt opzienbarende maar toch wel veelbelovende elektrische auto. Later kwam het bericht dat het slechts een overweging was en dat Sony géén auto’s gaat maken. Op de CES 2022 komt Sony met ander nieuws.

  Sony Mobility

  De ‘Sony Group Corp’ is namelijk van plan om dit voorjaar een bedrijf genaamd Sony Mobility Inc op te richten. Dit bedrijf gaat onderzoeken of het de markt voor elektrische voertuigen kan betreden. Als dit daadwerkelijk gaat gebeuren zal Sony – dat veel meer dan alleen consumentenelektronica maakt –  zijn sterke punten op het gebied van entertainment en sensoren inzetten. Daarmee zou het bedrijf een grote rol willen spelen in de mobiliteit van de volgende generatie. De dominante positie die Sony ooit op het gebied van consumentenelektronica had, is inmiddels overgenomen door Aziatische rivalen zoals Samsung. Maar Sony heeft nog steeds een arsenaal aan geavanceerde technologie zoals sensoren, die cruciaal zijn voor autonoom rijden.

  Sony voorzitter en president Kenichiro Yoshida vertelde op een nieuwsconferentie, voorafgaand aan de technologiebeurs CES in las Vegas, dat Sony Mobility Inc op een moment komt dat de Japanse techgigant “een commerciële lancering” van elektrische voertuigen aan het onderzoeken is.

  Yoshida: “Met onze beeld- en sensing-, cloud-, 5G- en entertainmenttechnologieën in combinatie met onze inhoudelijke beheersing, geloven we dat Sony goed gepositioneerd is als een creatief entertainmentbedrijf om mobiliteit te herdefiniëren”.

  Ook een elektrische SUV

  Tijdens de keynote-presentatie van Sony was de Vision-S EV te zien die we vorig jaar al zagen, samen met een nieuwe concept-SUV met de naam Vision-S 02. Terwijl de tech-industrie al enkele jaren gefocust is op de vraag of Apple al dan niet elektrische voertuigen zal produceren, toonde Sony al werkende prototypes. Ook van de Vision-S 02, zoals in de twee minuten durende Concept Movie hieronder te zien is.

  Of de oprichting van Sony Mobility er uiteindelijk toe leidt dat we op een dag daadwerkelijk een ritje met een auto van Sony kunnen maken, is nog steeds onduidelijk. Maar het is duidelijk dat het bedrijf een visie heeft voor de autonome, elektrische toekomst die het nastreeft. Tijdens de onthulling van de Vision-S vorig jaar sprak Sony al veel over zijn mogelijkheden met sensoren. We zullen zien hoe Sony dat technologische voordeel gaat gebruiken in de auto-industrie. Het bedrijf zou natuurlijk ook een toeleverancier of partner kunnen worden. De tijd zal het leren.

  Gerelateerd

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  - Advertisment -

  e-Nieuws

  Nooit meer een lekke band met de Michelin X Tweel

  Iedere fietser heeft wel eens een lekke band gehad. Dit ongemak behoort nu tot het verleden, want Michelin komt met een nieuw soort band, dat niet lek te krijgen is. Speciaal voor cargobikes, dus ideaal voor een probleemloze pakket- en maaltijdbezorging.

  e-Videos