Deutsche Post DHL neemt afscheid van het StreetScooter-project

Deutsche Post DHL verkoopt StreetScooter-project aan Odin Automotive

De logistieke gigant Deutsche Post DHL Group heeft de rechten en knowhow voor de productie van de elektrische StreetScooter bestelwagens verkocht aan het in Luxemburg gevestigde consortium Odin Automotive. Odin Automotive zal de productie van de StreetScooter op zich gaan nemen.

Aandelen

Deutsche Post DHL Group maakt de overnameprijs niet bekend. Wel meldde men dat het logistieke bedrijf in ruil voor de overnameprijs een minderheidsaandeelhouder van Odin zal worden. Maar men deelde ook niets mee over de waarde van de aandelen die het Duitse logistieke concern in de Luxemburgse onderneming zal bezitten.

Verliespost

Deutsche Post DHL nam in 2014 de in 2010 opgerichte startup over die de StreetScooter oorspronkelijk ontwikkelde en bouwde. Een paar jaar geleden, toen men zo’n 12.000 eenheden had geproduceerd, maakte men bekend dat het de productie in 2020 zou staken. Dit omdat Deutsche Post DHL met de productie van de StreetScooter toen al ongeveer 100 miljoen euro verlies had geleden. Men ging vervolgens al enkele jaren op zoek naar een koper voor StreetScooter. Dat ging niet zo vlot als verwacht, zodat men eind 2020 besloot om de productie tot in ieder geval het einde van 2022 voort te zetten. Afgelopen najaar werd voor het eerst bekend dat het in september opgerichte Odin Automotive interesse zou hebben.

Productie StreetScooter wordt voortgezet

Odin Automotive zal de productie van beide StreetScooter-modellen op zich gaan nemen. Dit zijn de StreetScooter Work en Work L, welke een laadvolume van respectievelijk acht en dertien kubieke meter hebben.  laadvolume, zullen verder worden gebouwd.

Odin Automotive

Stefan Krause is naar verluidt de belangrijkste aandeelhouder van Odin Automotive. Deze voormalige BMW-directeur is ook bestuurslid van eMobility-startups als Faraday Future en Canoo geweest. Andere aandeelhouders van Odin zijn de in Singapore gevestigde financier Djamal Attamimi van de Indonesische steenkoolmijngroep Toba Bara en Matthew Paul Richards, manager van het Indonesische telecommunicatiebedrijf Trikomsel Oke. De financiële holding wordt gesteund door verschillende institutionele en particuliere wereldwijde investeringspartners. Daaronder bevinden zich Sparta Capital Management in het Verenigd Koninkrijk, een grote Chinese autofabrikant en een contract manufacturing partner in Noord-Amerika.

Vloot wordt uitgebreid

Deutsche Post DHL zal de StreetScooter bestelwagens gewoon blijven gebruiken. Het bedrijf beschikt momenteel al over meer dan 17.000 exemplaren van de speciaal voor de bezorging van brieven en pakjes ontwikkelde elektrische bestelwagens. Daarmee heeft Deutsche Post DHL de grootste elektrische vloot in Europa. Bovendien wil Deutsche Post DHL die vloot nog uitbreiden tot 21.500 StreetScooters. Verder zal de onderneming zich uitsluitend concentreren op het onderhoud van de bestaande voertuigen.

Deutsche Post DHL blijft overigens nog wel eigenaar van StreetScooter GmbH. Dit bedrijf, dat zo’n 300 werknemers telt, zal blijven voortbestaan als leverancier van auto-onderdelen en accu’s.

Vorig artikelExtreem efficiënte Vision EQXX moet duizend kilometer op een acculading halen
Volgend artikelGaat Sony alsnog elektrische auto’s maken?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in