Homee-NieuwsGM bevestigt komst elektrische versies Chevrolet Blazer en Equinox

GM bevestigt komst elektrische versies Chevrolet Blazer en Equinox

Sinds General Motors het Ultium Platform heeft ontwikkeld, blijft het de ene na de andere interessante elektrische auto introduceren. Op de CES presenteerde men zelfs twee elektrische SUV’s, ditmaal van Chevrolet. Volgend jaar lanceert men zowel de elektrische Chevrolet Equinox als de Blazer.

Helaas maakte General Motors nog maar enkele details over de geplande nieuwe elektrische voertuigen bekend. Van de Blazer bevestigde men alleen de komst van een elektrische versie, over de Equinox kon men wel wat meer vertellen.

Chevrolet Equinox EV

Chevrolet Equinox EV

De op de foto’s afgebeelde Equinox EV wordt zoals verwacht gebouwd op het Ultium-platform van GM. De instapprijs is scherp, men noemt een prijs van ongeveer 30.000 dollar, wat overeenkomt met 26 à 27 mille.

Steve Hill, Vice President van Chevrolet: “De Equinox heeft altijd een belangrijke rol gespeeld voor Chevrolet, aangezien het ons op één na bestverkochte model is. Het aanbieden van een betaalbare elektrische optie in het meest verkochte segment in de sector toont aan dat Chevy elektrische auto’s voor iedereen toegankelijk wil maken”.

De Equinox zal naar verwachting worden gebaseerd op het Ultium-platform van de tweede generatie. De fabrikant verwacht hiermee een aanzienlijk betere actieradius te kunnen bieden tegen lagere accukosten. Dit maakt deze bijzonder concurrerende marktprijs mogelijk.

Chevrolet Equinox EV

Tweede generatie Ultium Platform

Er is nog niet veel bekend over die twee generatie. Van de eerste generatie van het Ultium Platform weten we dat de configuraties kunnen variëren van 50 tot 200 kWh accucapaciteit. De tweede generatie van het Ultium Platform moet volgens GM een actieradius tot 650 kilometer mogelijk maken.

De elektromotoren zijn een eigen ontwikkeling. De auto’s kunnen worden uitgevoerd als voor-, achter- of vierwielaandrijving. De toekomstige elektrische auto’s van GM moeten in ruim drie seconden naar 100 km/u kunnen accelereren.

De Ultium-accu’s laten een laadsnelheid tot 200 kW toe en zijn standaard ontworpen als een 400-volts systeem. Voor de grotere SUV’s en pick-ups plant GM een 800-volts systeem. Dat maakt een laadsnelheid tot 350 kW mogelijk.

Gerelateerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Stem op de EV van het jaar 2022

Welke EV is volgens jou de EV van het jaar 2022? Breng jouw stem uit en maak kans op € 1.000 gratis laadtegoed.

Klik hier om jouw stem uit te brengen

- Advertisment -

e-Nieuws

Japanse wetenschappers ontwikkelen lithiumaccu met veel hogere energiedichtheid

Dat de huidige Li-Ion accu’s hun langste tijd hebben gehad, dat moge duidelijk zijn. Toch zullen we het nog een tijdje met deze accu’s – en met LFP-accu’s – moeten doen. De ‘solid-state’ en ‘grafeen’ accu’s laten nog even op zich wachten. Japanse wetenschappers introduceren nu een lithium-lucht accu.

e-Videos