donderdag, 7 juli, 2022
Meer...
  Homee-NieuwsGaat Faraday Future het nu wel redden?

  Gaat Faraday Future het nu wel redden?

  Laten we daarom hopen dat het eerste model van Faraday Future geen eeuwige toekomstmuziek blijkt te zijn. Jia Yueting, oprichter van de start-up, heeft namelijk een dramatische periode achter de rug. Het vergaarde startkapitaal van 800 miljard dollar verdween namelijk als sneeuw voor de zon.

  Doorzetter

  Meestal hoor je er daarna niets meer van zo’n bedrijf of oprichter. Maar Jia Yueting is een doorzetter en is bezig met een comeback. Hij gaat opnieuw proberen om met Faraday Future elektrische auto’s te ontwikkelen en bouwen. Hiervoor heeft hij Carsten Breitfeld, een voormalig topman van BMW, aangesteld als nieuwe CEO. Jia Yueting gaat zich zelf niet meer bezighouden met de financiële kant van het bedrijf en gaat zich helemaal focussen op de productontwikkeling.

  Eerste model komt in september 2020

  We moeten door het eerdere debacle al een hele tijd wachten op het eerste model van Farady Future. Aanvankelijk was het de bedoeling dat de productie van de FF91 eind vorig jaar van start zou gaan. Maar, zo meldt Jia Yueting, de FF91H komt er daadwerkelijk aan. Volgend jaar september kan de eerste serie worden afgeleverd. Volgens Breitfeld is het bedrijf van plan om dan een partij van “enkele honderden” FF91 SUV’s te bouwen.

   

  FF91

  Dat is een behoorlijk ambitieus aantal want de FF91 zal zich in een behoorlijk exclusief segment bevinden. Hij gaat namelijk minimaal $ 200.000 kosten. Het wordt een luxueuze, volledig met de hand gemaakte SUV die moet concurreren met bijvoorbeeld de Bentley Bentayga. Op de Consumer Electronics Show 2017 in Las Vegas zei Faraday Future dat de FF91 in 2,39 seconden van nul naar 60 mijl per uur kon accelereren. Dat was toen sneller dan de Tesla Model S of alle andere EV’s.

  Financiering

  Het is Breitfeld en Yueting gelukt om de geschatte kapitaalvereiste substantieel te verlagen van twee miljard naar 850 miljoen dollar. Het bedrijf verwacht dat er begin volgend jaar een financieringsronde zal worden gehouden.

  Gerelateerd

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  - Advertisment -

  e-Nieuws

  In Oxford is het laadpark van de allereerste Superhub operationeel

  Het vergde een investering van 41 miljoen pond, maar daarmee heeft Oxford wel "Europa's krachtigste oplaadpunt voor elektrische voertuigen". Als onderdeel van de Energy Superhub opende men een snellaadhub waar 42 voertuigen tegelijk kunnen opladen aan laadzuilen van Pivot Power, Fastned, Tesla Superchargers en Wenea.

  e-Videos