maandag, 17 juni, 2024
Meer...
  Homee-NieuwsFord Mustang Mach-E nu met SEPP-subsidie

  Ford Mustang Mach-E nu met SEPP-subsidie

  Er wordt momenteel een hevige strijd gevoerd rondom de prijzen van elektrische auto’s, vooral voor merken en modellen die zich in de buurt van de €45.000 bevinden. Dit bedrag is namelijk de maximale drempel om in aanmerking te komen voor de SEPP-subsidie, die beschikbaar is voor particuliere kopers. De Ford Mustang Mach-E was tot voor kort net iets te duur om voor deze subsidie in aanmerking te komen. Maar er is goed nieuws: de Ford Mustang Mach-E is nu ook beschikbaar met SEPP-subsidie!

  Alleen uit voorraad

  Van de 91 kWh variant is nu ook een voorraadmodel beschikbaar, waardoor die nu beschikbaar is vanaf €52.315. Ford heeft echter nog een andere aas in de mouw om klanten over de streep te trekken. Er is namelijk ook een speciale uitvoering met een 70 kWh accu, die een indrukwekkende reikwijdte van 440 kilometer heeft. Deze uitvoering begint bij €44.300,-, maar na aftrek van de SEPP-subsidie komt de prijs uit op €41.350! Wie echter naar deze uitvoering zoekt in de configurator, zal lang moeten zoeken. Het model is namelijk alleen uit voorraad leverbaar, waardoor consumenten weinig te kiezen hebben. Bovendien geldt het bekende principe: op is op!

  Fiscale waarde is belangrijk

  Ford heeft een slimme zet gedaan met betrekking tot de subsidie-eisen van de overheid. Wanneer je een nieuwe Mach-E samenstelt bij Ford, kom je uit op een prijs van €46.300, inclusief de kosten voor het rijklaar maken. Dit is de prijs die de consument betaalt. Echter, fiscaal gezien wordt de Mach-E gewaardeerd op €44.800. Dit betekent dat je nog steeds aanspraak kunt maken op de SEPP-subsidie van €2.950. Hierdoor daalt de werkelijke aanschafprijs naar €43.350, inclusief de kosten voor het rijklaar maken. Als consument krijg je dan de Mustang Mach-E met de 72.6 kWh batterij, die volgens de WLTP-norm een indrukwekkend bereik heeft van 470 kilometer. Bovendien is snelladen mogelijk met maximaal 150 kW. Deze slimme aanpak maakt de Mach-E nog aantrekkelijker voor potentiële kopers die op zoek zijn naar een elektrische auto met een goede prijs-kwaliteitverhouding.

  Nieuw in 2024

  Naast de prijsverlaging heeft Ford ook een reeks updates doorgevoerd voor de Ford Mustang Mach-E van 2024. Een opvallende verbetering is het verhoogde bereik van 30 kilometer, waardoor de auto nu een indrukwekkende 470 kilometer kan afleggen op een enkele lading. Bovendien is de maximale snellaadcapaciteit van 150 kW nu beschikbaar voor de Standaard Range-uitvoering. Door aanpassingen in de batterijverwarming en voorverwarming kan deze laadsnelheid eerder worden bereikt en langer worden vastgehouden, zelfs bij lagere buitentemperaturen, volgens Ford. Daarnaast heeft Ford het onderstel verbeterd, wat resulteert in een nog betere rijervaring.

  Tekst: Arjan Hordijk

  Gerelateerd

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Meer e-Nieuws

  e-Videos