Fastned wint aanbesteding voor ‘snelwegrustplaatsen van de toekomst’

Fastned snelwegrustplaats van de toekomst bij Gentbrugge

Fastned, de Nederlandse snellaadexploitant, heeft als de aanbesteding gewonnen voor de ontwikkeling en exploitatie van twee grote snellaadstations uitsluitend voor elektrische auto’s in Gentbrugge, een rustplaats langs de E17 in de buurt van het Belgische Gent.

De standplaatsen aan beide zijden van de snelweg zullen elk twaalf snellaadpunten hebben en krijgen daarnaast ook picknickplaatsen, speeltuinen, toiletten en verkooppunten voor koffie en broodjes.

‘Snelwegrustplaatsen van de toekomst’

Deze “snelwegrustplaatsen van de toekomst” zijn niet bij een tankstation gesitueerd en zijn daarmee uniek in hun soort. Behalve snellaadmogelijkheden voor elektrische auto’s zullen ze ook diverse voorzieningen bieden, waaronder koffie, broodjes en sanitaire voorzieningen. Elke dag kunnen tot 1.000 elektrische voertuigen opgeladen worden. De bouw van de stations zal in 2024 van start gaan.

Ook voor elektrische vrachtwagens

Fastned heeft sinds meer dan een decennium een voortrekkersrol bij het versnellen van de overgang naar elektrische mobiliteit. De twee nieuwe grote drive-through stations hebben 400 kW laadzuilen die uitsluitend energie uit zon en wind leveren. Daarmee kan een elektrische auto – uiteraard afhankelijk van het type – in slechts 15 minuten een bereik van maximaal 300 kilometer worden opgeladen. Het concept is geschikt voor alle elektrische voertuigen, inclusief langere combinaties en vrachtwagens. De stations zijn voorzien van de iconische gele luifels, die de rijders niet alleen beschermen tegen regen maar ook zijn bedekt zijn met zonnepanelen.

‘Een van de belangrijkste tenders in Europa’

In België heeft Fastned momenteel 19 snellaadstations in bedrijf en 24 locaties in ontwikkeling. De bouw van de stations in Gentbrugge is gepland voor 2024. “Wij zetten ons in om Belgische en Europese elektrische rijders een betrouwbaar oplaadnetwerk aan te bieden, dat voor iedereen toegankelijk is en de vrijheid geeft om overal heen te rijden. Dat we een van de belangrijkste tenders in Europa tot nu toe dit jaar hebben gewonnen, laat zien hoe Fastned in staat is om belangrijke locaties te winnen om zo zijn netwerk verder uit te breiden. Het brengt ons dichter bij ons doel om tegen 2030 over een netwerk van 1.000 grote stations te beschikken,” aldus Michiel Langezaal, CEO van Fastned.

Vorig artikelVolkswagen ID.2all: Veelbelovende toekomstige ‘elektrische Golf’
Volgend artikelTogg SUV volgend jaar ook in West-Europa verkrijgbaar

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in