Volkswagen ID.2all: Veelbelovende toekomstige ‘elektrische Golf’

Volkswagen ID. 2all Concept

Volkswagen presenteerde vanavond het nieuwe conceptvoertuig ID.2all. Dit zou wel eens de eerste “echte” Volkswagen onder de elektrische auto’s van het Duitse merk kunnen zijn. Helaas zal het productievoertuig wat hier uit wordt ontwikkeld pas in 2025 beschikbaar zijn. Niettemin is dit natuurlijk een razend interessante ontwikkeling.

Veelbelovend concept

Het concept toont namelijk de kwaliteiten waar de VW-merknaam bekend om staat: veel ruimte, efficiëntie, performance, een betaalbare prijs en tijdloos design. Het conceptvoertuig is een compacte auto die geschikt is als dagelijkse en vakantie-auto. Het heeft een lengte van iets meer dan 4 meter, een breedte van 1,81 meter, een hoogte van 1,53 meter en biedt plaats aan vier tot vijf personen. Iets korter dan de Golf dus, maar de vlakke bodem zal waarschijnlijk voor een vergelijkbare binnenruimte zorgen. Dat is ook te zien aan de bagageruimte die maar liefst 490 liter meet.

Typische Volkswagen-kwaliteiten

Imelda Labbé, bij Volkswagen verantwoordelijk voor Verkoop, Marketing en After Sales, zei bij de presentatie dat het voertuig de typische Volkswagen-kwaliteiten combineert met geavanceerde software en digitale diensten die echte toegevoegde waarde bieden. Ze voegde eraan toe dat Volkswagen zich richt op de behoeften en eisen van klanten.

VW ID.2 straks te koop voor 25.000 euro?

Een ander opvallend kenmerk van de ID. 2all is de prijs: Volkswagen heeft beloofd dat de auto voor slechts 25.000 euro te koop zal zijn. Het is nog afwachten of dit werkelijkheid wordt, maar het feit dat Volkswagen deze prijs als doel heeft gesteld, is al een statement op zich. Hiermee gaat het bedrijf de concurrentie met Chinese merken zoals de MG4 aan, die zich al in deze markt hebben gevestigd.

MEB Entry-platform

Het voertuig zal worden gebouwd op de MEB Entry-platform van Volkswagen. Daardoor is het de eerste elektrische Volkswagen met voorwielaandrijving. De ruimte in de kofferbak is belangrijker dan een extra opbergruimte in de voorkant van de auto, daarom heeft Volkswagen ervoor gekozen om de motor op de vooras te plaatsen.

Volkswagen ID. 2 op MEB Entry platformHij heeft een elektromotor met een vermogen van 166 kW/226 pk waarmee hij in minder dan 7 seconden van 0-100 km/u accelereert. De topsnelheid bedraagt 160 km/u en hij heeft een verwachte actieradius van maximaal 450 kilometer. De snellaadtechnologie maakt hem naar eigen zeggen ook geschikt voor lange reizen. Het opladen van 10% tot 80% vergt slechts zo’n 20 minuten.

De auto zal ongetwijfeld worden volgestopt met geavanceerde rijassistentiesystemen die de veiligheid op de weg waarborgen.

Golf-a-like

Het voertuig belooft ook aan de Golf-kenmerken te voldoen in termen van ruimte-efficiëntie en functionaliteit. Dit vinden velen bij de ID.3 toch een zwak punt in vergelijking met zijn conventionele broertje. Een interessante functie van de ID.2all is de omklapbare passagiersstoel, die in combinatie met de neerklapbare achterbank zorgt voor een laadvloer van maar liefst 2,20 meter.

Het conceptvoertuig is dus een veelbelovende toevoeging aan het elektrische gamma van Volkswagen. Het is immers niet alleen een compacte elektrische auto die perfect past in de trend van duurzame mobiliteit. De VW ID.2 – want zo gaat ie natuurlijk heten – is misschien wel precies de auto waar alle Volkswagen Golf-fans op zitten te wachten. Praktisch, goede rijeigenschappen, goedkoop in gebruik én betaalbaar.

Vorig artikelIs ‘accuwisselen’ de toekomst?
Volgend artikelFastned wint aanbesteding voor ‘snelwegrustplaatsen van de toekomst’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in