EV Jaarboek 2021

EV Jaarboek 2021, best de moeite waard

Toen ik een paar maanden geleden hoorde dat er een EV Jaarboek uit was gekomen, twijfelde ik een beetje over het nut ervan. Een boek over zulke actuele producten, is dat al niet verouderd zodra het uit de drukpers komt? De auteurs overtuigden mij om het boek toch maar eens te bekijken.

Hoe kon het ook anders, het werd boek bezorgd door een elektrische bestelwagen. Goed zo, DHL, zo hoort het. Na het openen van de verpakking is het boek een stuk lijviger dan ik had verwacht. Zoals gewoonlijk bladerde ik er eerst van achter naar voren door.

Inderdaad, een overzicht van elektrische auto’s. Slim, om ook alle auto’s op te nemen die dit jaar nog op de markt komen. Maar ook een uitgebreid overzicht van alle elektrische auto’s die nu al rondrijden. En van al die auto’s is er ook een behoorlijk uitgebreide rijtest. Daar bewijst het boek toch wel zijn waarde. Bovendien zijn de reviews lekker leesbaar en gaan de auteurs behoorlijk diep op de materie in.

EV Jaarboek 2021

Als ik meer voorin het bijna 180 pagina’s tellende boek kom, zie ik dat er ook een heleboel informatie over elektrische auto’s is opgenomen. Over het kiezen van een elektrische auto, over het rijden, laden en alles wat er nog meer bij komt kijken. Dat had ik aan de hand van de auteurs (Jasper Engel en Joeri van Dam) natuurlijk kunnen weten. Nieuwsgierig geworden neem ik contact met ze op. Ik tref Joeri, die enthousiast van alles over het EV Jaarboek vertelt. Een korte samenvatting van ons gesprek:

Hoe gaat het met de verkoop van het boek?

“Eigenlijk hadden we vooraf geen doelstellingen wat betreft de verkopen van het boek. Zo’n boek was er nog niet en we vonden dat zo’n boek er gewoon moest komen. Natuurlijk sta je ook wel stil bij de aantallen die je wilt en moet verkopen. Maar tot nu toe zijn onze verwachtingen overtroffen.”

Wat hebben jullie gedaan om te zorgen dat het boek zo lang mogelijk actueel blijft?

“Daarom hebben we heel goed gekeken welke auto’s er in 2021 op de markt gaan komen en ook daarvan alle gegevens opgenomen. We proberen natuurlijk om 100% compleet te zijn. Dat is bijna gelukt, we missen maar één auto. Daarnaast vermelden we ook een heleboel algemene informatie over elektrisch rijden. Veel kopers van elektrische auto’s merken na aankoop dat er heel veel nieuwe dingen op ze af komen. Zaken als het preconditioneren bijvoorbeeld, en het regenereren van de remenergie, en natuurlijk ook het ABC (Always Be Charging) van elektrisch rijden. Die informatie blijft sowieso lange tijd actueel.”

Komt er volgend jaar weer een editie?

“Jazeker! Die wordt nog uitgebreider. Natuurlijk vullen we het modellenoverzicht dan bij, inclusief een aantal nieuwe rijimpressies. We gaan ook de gegevens van elektrische bedrijfswagens opnemen. Uiteraard komt dan ook de subsidie voor bedrijfswagens aan bod. Ook gaan we aandacht besteden aan het DC-laden thuis, in combinatie met eigen energieopslag.”

Wie het EV Jaarboek wil bestellen: het ligt in diverse boekwinkels maar je kunt het ook online via bijvoorbeeld bol.com bestellen. Het ISBN-nummer is 9789082617849. Bestellen kan ook via evjaarboek.nl.

EV Jaarboek 2021

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven