Lupa EV productie Uruguay

Lupa gaat ook auto’s bouwen in Uruguay

Lupa, de Spaanse startup die ons een paar maanden geleden verraste met een compacte elektrische hatchback, kondigt aan dat er plannen zijn voor een productiefaciliteit in Uruguay. Men wil de fabriek, waar men behalve de hatchback ook een bestelwagen wil bouwen, in 2024 in bedrijf nemen.

Vooral Mercosur-landen

Met de fabriek in Uruguay wil het bedrijf naar eigen zeggen de hele Latijns-Amerikaanse markt bedienen. Hierbij legt men de focus op de Mercosur-landen (een douane-unie tussen Brazilië, Argentinië, Uruguay, Paraguay en Venezuela). Men noemt geen exacte locatie van de aangekondigde fabriek. Wel vermeldt men dan men de productie in 2024 wil starten. De jaarlijkse productiecapaciteit bedraagt aanvankelijk 20.000 elektrische auto’s.

CO2-neutrale productie

Ook zal de fabriek van meet af aan CO2-neutraal produceren, rekening houden met de ecologische footprint van de grondstoffen en flexibel zijn. De keus voor Uruguay was heel bewust. Dat land is, samen met IJsland, Costa Rica en Noorwegen, een van de weinige landen dat volledig op duurzame energie vertrouwt. De productiestart van 2024 is later dan wat men afgelopen najaar vertelde. Bij de aankondiging van het eerste elektrische model, de E26, zei men dat men deze tegen 2023 op de markt wilde brengen. In de aankondiging over de productie in Uruguay had men het verder niet over de eerder aangekondigde Europese productie in Barcelona.

Modellenreeks

Lupa wil ook de aangekondigde elektrische hatchback in Uruguay bouwen, evenals een bestelwagen die voorlopig de naam E66 heeft. Beide modellen staan op een eigen ontwikkeld platform, zoals men in oktober 2020 vertelde. Toen kondigde Lupa voor 2024 ook twee SUV’s aan, met de naam SUV42 en SUV64. In de aankondiging over de fabriek in Uruguay maakt men melding van een SUV genaamd E137, die men ook in Uruguay wil gaan bouwen.

Lupa EV productie Uruguay

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven