vrijdag, 21 juni, 2024
Meer...
  Homee-NieuwsXpeng onthult innovatief en veelzijdig SEPA2.0-platform

  Xpeng onthult innovatief en veelzijdig SEPA2.0-platform

  Xpeng, de Chinese automaker, introduceert het innovatieve SEPA2.0-platform, dat de ontwikkelingstijd van toekomstige modellen aanzienlijk verkort en ook flexibiliteit voor uiteenlopende voertuigtypen biedt. Het platform moet volgens Xpeng naast een technologische vooruitgang ook een verbeterde efficiëntie bieden.

  Kortere ontwikkelingstijd

  Volgens de Chinese autofabrikant moet het nieuwe SEPA2.0 de ontwikkelingstijd van toekomstige modellen met 20 procent te verkorten. De SEPA2.0 is geschikt voor verschillende voertuigtypen waarbij de wielbases kan variëren van 1,80 tot 3,20 meter. Dat betekent dat het geschikt is voor zowel hatchbacks, sedans, coupés, SUV’s, stationwagens, MPV’s, personenbusjes, bestelbusjes en pick-ups.

  Het platform heeft een 800-volt ontwerp met siliciumcarbidetechnologie (wat op solid-state accu’s zou kunnen duiden) en een “Cell Integrated Body”-accusysteem. Dit moet volgens Xpeng de energiedichtheid en veiligheid verhogen en tegelijkertijd de prestaties verbeteren.

  Geavanceerde oplossingen

  De SEPA2.0 omvat ook “geavanceerde architectuuroplossingen”, waaronder autonome rijsystemen en voertuigtechnologie. Xpeng hoopt ook de kosten te verlagen door de klantbehoeften via het SEPA2.0-platform eenvoudiger te optimaliseren. De SEPA2.0-architectuur is veelzijdig en kan worden gebruikt met meerdere R&D-platforms, waardoor het zich uitbreidt naar verschillende soorten voertuigen. Met het nieuwe platform kan Xpeng tot 80 procent van de gemeenschappelijke componenten tussen verschillende modellen uitwisselen. Dit moet leiden tot een kortere ontwikkelingscyclus, verbeterde efficiëntie en lagere kosten voor toekomstige modellen.

  Autonome rijsystemen

  Het SEPA2.0-platform bevat Xpeng’s XNGP intelligente rijassistentiesysteem en maakt gebruik van hun in-house ontwikkelde autonome rijsystemen. Dit moet leiden tot betere prestaties op het gebied van zelfrijdende technologieën en voertuigtechniek in toekomstige modellen.

  Eerste model: Xpeng G6

  Xpeng is van plan om ongeveer 10 nieuwe modellen op basis van dit platform te lanceren, die alle een verbeterde efficiëntie en hogere kwaliteit tegen lagere kosten moeten bieden. Het eerste model dat op het SEPA2.0-platform wordt gebouwd, is de Xpeng G6. Deze ‘Ultra Smart Coupe SUV’ wordt morgen (18 april) onthuld op de Shanghai Auto Show.

  Gerelateerd

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Meer e-Nieuws

  e-Videos