zondag, 26 mei, 2024
Meer...

  Dacia Spring Electric 65

  19.950

  13/02/2023

  Het is niet de meest opvallende elektrische auto, de Dacia Spring Electric. Meer kun je eigenlijk ook niet verwachten van een klein stadsautootje in een lage prijsklasse. Maar die eenvoud blijkt ook zijn voordelen te hebben. De Dacia Spring scoort namelijk het hoogste cijfer in de Green Euro-NCAP.

  25/02/2022

  Dacia moet maar wat blij zijn geweest, toen moederbedrijf Renault besloot om de K-ZE naar Europa te halen en als Dacia Spring op de markt te zetten. Het aantal bestellingen voor dit goedkope elektrische autootje nadert inmiddels de 50.000. De opvolger staat echter al in de planning.

  26/03/2021

  Uit diverse onderzoeken blijkt dat consumenten bij de aanschaf van een nieuwe auto, een volledig elektrische auto nadrukkelijk overwegen. Een deel van de latente overstappers voelt zich gehinderd door de stevige aanschafprijzen. De Dacia Spring maakt de keus wat eenvoudiger.

  12/03/2021

  Op 20 maart opent Dacia in Frankrijk de orderboeken voor de nieuwe Spring, de elektrische SUV die de markt flink op kan schudden. De prijzen voor Nederland zijn nog niet bekend, in Frankrijk is hij te koop vanaf 17 mille. Wordt de Dacia Spring de eerste betaalbare elektrische auto voor het grote publiek?

  15/01/2021

  De Renault Groep maakte gisteren zijn nieuwe ‘Renaulution’ strategie bekend. Dacia-Lada zal binnen de Renault Groep als een zelfstandige businessunit gaan opereren. De twee merken willen samen hun concurrentiekracht verder vergroten en het modelaanbod uitbreiden naar nieuwe segmenten.

  16/10/2020

  We wisten al een tijdje dat Dacia een goedkope elektrische auto op de markt zou brengen. Afgelopen voorjaar kregen we ook al een voorproefje van die Dacia Spring Electric te zien. Gisteren was de officiële onthulling van de elektrische auto die elektrisch rijden écht betaalbaar moet maken.

  occasion

  Praktische Actieradius (KM)

  • Zomer: 185
  • Winter: 135

  Indicatie van de werkelijke actieradius gecombineerd stad & snelweg. Winter: slechtse geval op basis van -10°C en gebruik verwarming. Zomer: beste geval op basis van 23°C zonder gebruik van AC. De daadwerkelijke actieradius hangt sterk af van snelheid, rijgedrag, klimaat en route.

  Meer info op ev-database.nl.