Dacia wil met Bigster nieuw segment aanboren

De Renault Groep maakte gisteren zijn nieuwe ‘Renaulution’ strategie bekend. Dacia-Lada zal binnen de Renault Groep als een zelfstandige businessunit gaan opereren. De twee merken willen samen hun concurrentiekracht verder vergroten en het modelaanbod uitbreiden naar nieuwe segmenten.

Design-to-cost”-aanpak

De strategische koers van Dacia is tot 2025, als vanouds, gebaseerd op een duidelijke, kostengedisciplineerde “design-to-cost”-aanpak van de productontwikkeling. De oprichting van de afzonderlijke business unit Dacia-Lada onder de paraplu van de Renault-groep of de alliantie Renault-Nissan-Mitsubishi zal het mogelijk maken om extra synergieën te creëren.

Dacia Bigster Concept

Vooral met het CMF-B-platform

Men kondigde aan dat Dacia tegen 2025 drie nieuwe modellen op de markt wil brengen. De Dacia Bigster Concept, de studie die men gisteren ook presenteerde, biedt een voorproefje van een voertuig in het C-segment dat Dacia in de toekomst uit zou kunnen brengen. Dacia en Lada zullen in de toekomst steeds meer gebruik maken van het nieuwe, uiterst flexibele CMF-B-platform van de alliantie. Men heeft als doel om het aantal voertuigplatforms uiteindelijk naar één terug te brengen en ook het aantal carrosserietypes drastisch te verminderen.

‘Dacia naar een hoger niveau brengen’

Het opvallende Bigster-concept van Dacia laat zien hoe een SUV-model uit het C-segment voor de prijs van een auto uit het B-segment kan worden gerealiseerd. Denis Le Vot, CEO van de merken Dacia en Lada: “Dacia zal Dacia blijven en zal in die zin haar klanten altijd een vertrouwd, authentiek aanbod met de beste prijs-kwaliteitverhouding presenteren. Door een aparte Dacia-Lada business unit te creëren, zullen we het modulaire CMF-B platform volledig benutten, onze efficiëntie verhogen en het concurrentievermogen, de kwaliteit en de aantrekkelijkheid van onze producten verder verbeteren. We brengen Dacia naar een hoger niveau, met het Bigster Concept in de voorhoede.”

Dacia Bigster Concept

De Dacia Bigster is gebouwd op een modulair platform, dat met verschillende aandrijflijnen kan worden uitgerust. Dat kan dus ook een volledig elektrische variant zijn. Dat past ook heel goed bij het idee achter het Bigster Concept, dat volgens Dacia op grond van milieuvriendelijke principes wordt geproduceerd.

 

‘Bigster Concept belichaamt de evolutie van het merk’

Alejandro Mesonero-Romanos, Dacia’s Design Director: “Het Dacia Bigster Concept belichaamt de evolutie van het merk. Essentieel, met een vleugje koelte en een openluchtgeest. Betaalbaarheid hoeft niet op gespannen voet te staan met aantrekkelijkheid. Dat is waar we in geloven bij Dacia, en deze auto is daar het bewijs van.” Hij voegde eraan toe dat de waarden van het merk Dacia zijn verwerkt in de conceptwagen: Eenvoud, eerlijkheid en authenticiteit. Deze werden gekoppeld aan proporties die zich voordoen als eigentijds en toch tijdloos. Zoals Dacia uitlegt, zorgen de buitenafmetingen van 4,6 meter voor een ruim interieur met vijf zitplaatsen.

Dacia Bigster Concept

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven