maandag, 11 december, 2023
Meer...
  Homee-NieuwsDeLorean Alpha5 gaat in 2024 in productie

  DeLorean Alpha5 gaat in 2024 in productie

  De DeLorean DMC-12 is naast de Aston Martin van James Bond wellicht de beroemdste filmauto. Helaas kon die film DeLorean niet van de ondergang redden. Maar DeLorean komt weer op de markt, nu met een elektrische sportwagen. De onthulling van de Alpha5 volgt vannacht maar er zijn nu al beelden.

  DeLorean Alpha5

  Enorme vleugeldeuren

  Zoals uit de nieuwe teasers blijkt, wijkt de nieuwe DeLorean Alpha5 sterk af van de originele DMC-12. Wie zich de iconische auto uit de film Back to the Future nog weet te herinneren: ook die heeft vleugeldeuren. Die zijn bij de nieuwe DeLoran Alpha5 overigens opmerkelijk groot. Hij zal er evengoed niet mee kunnen vliegen. Tenzij hij natuurlijk weer tot ‘filmauto’ wordt getransformeerd. Verder doen de achterruit met jaloezieën en de achterlichten ook nog een klein beetje aan de DMC-12 denken, maar daar houdt het dan ook mee op. Dat is misschien maar goed ook. De sportwagens van DeLorean hadden weliswaar een prachtige roestvrijstalen carrosserie maar ze stonden qua betrouwbaarheid niet bepaald goed bekend. En met het design van toen kom je nu absoluut niet meer weg.

  DeLorean Alpha5

  Meer modellen

  De auto waarmee DeLorean opnieuw op de markt wil komen, is een volledig elektrische 2+2 GT (Grand Tourer). De opvallende looks komen – inclusief vleugeldeuren – uit het huis van het gerenommeerde Italdesign. De DeLorean Alpha5 zal niet het enige model van het merk blijven. Men is van plan een complete line-up op de markt te brengen. Naast de Alpha5, die de speerpunt moet vormen, mogen we ook een elektrische sedan, een V8-coupé en SUV op waterstof verwachten. Een redelijk allegaartje dus.

  Groot en breed

  Personenauto’s worden steeds groter, en dat is ook te zien aan de DeLorean Alpha5. Deze heeft namelijk een lengte van 4.995 mm, een breedte van 2.044 mm en een hoogte van 1.370 mm. De wielbasis van 2.300 mm is redelijk fors voor een coupé, al is dit natuurlijk wel een 2+2. Die achterbank is overigens ook de reden dat de vleugeldeuren zo groot zijn. Deze moeten immers ook de achterbank bereikbaar maken.

  De achterkant is fors uitgevoerd en de achterlichten doen zoals gezegd nog een beetje aan de oude DMC-12 denken. De voorzijde oogt een stuk minder ‘vet’ en is vooral breed. Daar zien we een set slanke, horizontale koplampen aan weerszijden van de grote grille die het onderste deel van de bumper domineert.

  Het interieur is minimalistisch uitgevoerd. Uiteraard is er een groot digitaal instrumentenpaneel. Ook zien we ook een enigszins vierkant stuurwiel in retrolook – dus nog een element dat naar de oude DMC12 verwijst – alsmede een centraal touchscreen tussen het dashboard en de middenconsole.

  Prestaties

  Uiteraard moeten de prestaties net zo opwindend zijn als het ontwerp en het imago. Dat ontwerp ziet er behoorlijk aerodynamisch uit en met een luchtweerstandscoëfficiënt van 0,23 hebben de ontwerpers op dat gebied inderdaad behoorlijk hun best gedaan. Op dit moment zeggen de mensen van DeLorean dat de Alpha5 in zo’n 3 seconden naar 100 km/u kan accelereren en een (elektronisch begrensde) topsnelheid van 250 km/u heeft. Het accupakket zou een capaciteit van minimaal 100 kWh krijgen waarmee een actieradius van bijna 500 kilometer mogelijk moet zijn. Dit zijn naar verluidt overigens de specificaties van het basismodel, waaruit we kunnen opmaken dat er nog krachtigere modellen zijn gepland.

  Productie in 2024

  De DeLorean moet in 2024 in productie gaan en zal in Italië worden geproduceerd. Aangezien de auto is ontworpen door Italdesign, bestaat de mogelijkheid dat men het Italiaanse designhuis ook voor de productie in de arm neemt. Dan zou de auto worden geproduceerd in de Italdesign Automobili Speciali, een speciale productiefaciliteit voor voertuigen in kleine oplages. Maar dat is niet meer dan een gok.

  DeLorean Alpha5 Launch Edition

  Wat DeLorean al wel vertelde, is dat de Alpha5 in een beperkte oplage van 88 stuks zal worden geproduceerd. Dat getal refereert aan de snelheid die de DMC-12 in Back to the Future nodig had om in de tijd te kunnen reizen. Als eerste zal men een speciaal Launch Edition-model produceren. Het enige wat we daar van weten is dat hij matrode lak en zwarte accenten zal krijgen.

  Debuut

  Voor het officiële debuut van de DeLorean Alpha5 moeten we wachten tot 18 augustus. Dan zal hij zijn officiële debuut maken op een voor zo’n evenement bij uitstek geschikte locatie: het Pebble Beach Concours d’Elegance. Vannacht zal de online onthulling van de Alpha5 plaats vinden.

  Gerelateerd

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Meer e-Nieuws

  e-Videos