De Freebeat Morph kun je tijdens je indoor workout opladen

Freebeat Morph

Freebeat heeft onlangs de Morph e-bike onthuld, welke je kunt opladen tijdens een indoor workout. Dit unieke aspect maakt van de Freebeat Morph niet alleen een praktisch vervoersmiddel, maar ook een fitnessapparaat. Hiermee kun je binnen in het zweet werken, om daarna buiten zonder enige moeite naar de supermarkt te fietsen.

Freebeat Morph

Flink doortrappen

Het opladen van de Morph tijdens een indoor workout is mogelijk dankzij een in de achternaaf geïntegreerde dynamo die de energie die tijdens het trappen wordt gegenereerd, omzet in elektriciteit. Deze elektriciteit wordt vervolgens gebruikt om de accu van de fiets op te laden. Eenvoudiger en doelmatiger kan het bijna niet.

De laadsnelheid tijdens het indoor fietsen hangt af van de intensiteit van de workout, maar gemiddeld kan een uur fietsen de accu met ongeveer 10% opladen. Dat wordt dus flink doortrappen als je de accu op die manier helemaal wilt opladen. De accu kan uiteraard ook gewoon via een standaard stopcontact worden opgeladen.

Je kunt natuurlijk wel een kanttekening zetten bij deze slimme manier om de accu van een e-bike op te laden. Een normale fiets, zónder trapondersteuning, biedt zo’n beetje hetzelfde resultaat. Maar er zijn natuurlijk genoeg gelegenheden waarbij je liever niet bezweet aan komt fietsen. En dan kan het handiger zijn om je tijdens de workout in het zweet te werken om daarna weer fris op bijvoorbeeld je werk te verschijnen.

Specificaties van de Freebeat Morph

De accu van de Freebeat Morph biedt de fiets overigens een actieradius van 50 tot 80 kilometer biedt, afhankelijk van de rijomstandigheden en het gebruik van de trapondersteuning. Verder heeft de EU-versie van de Morph een 350 Watt motor en een maximumsnelheid van 25 km/u, in overeenstemming met de Europese regelgeving voor e-bikes.

Qua ontwerp is de Morph beschikbaar in twee modellen: High Step en Step Thru. Een heren- en damesmodel dus. Verder mogen we ervan uitgaan dat het zadel in hoogte verstelbaar zal zijn, zodat je niet zo ongelukkig op de fiets zult zitten als nu op de foto’s te zien is. De fiets is overigens uitgerust met een geïntegreerde display die belangrijke informatie zoals snelheid, afstand en accuniveau weergeeft.

Nu nog op Kickstarter

De Morph is momenteel beschikbaar voor pre-order op Kickstarter. Of hij daadwerkelijk in productie gaat, is dus mede afhankelijk van het succes van deze crowdfunding campagne. Gelukkig is het financieringsdoel gelukkig al gehaald zodat de kans dat de Freebeat Morph daadwerkelijk op de weg komt, vrij groot is.

De prijs van de fiets is wel bekendgemaakt, maar de ruim 2000 Hong Kong dollar die men noemt komt overeen met een paar honderd euro, wat dus niet kan kloppen. Gezien het bijzondere karakter en het hoogwaardig ogende ontwerp, is het waarschijnlijker dat de Morph een stevig prijskaartje zal hebben. Daarom zouden de genoemde $2,299 wel eens Amerikaanse dollars kunnen zijn.

Vorig artikelAston Martin zet in op elektrificatie met vier nieuwe EV’s
Volgend artikelCATL zet in op accurecycling in Europa en Noord-Amerika

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in