zondag, 7 augustus, 2022
Meer...
  Homee-NieuwsDe EQT wordt goedkoopste elektrische personenwagen van Mercedes-Benz

  De EQT wordt goedkoopste elektrische personenwagen van Mercedes-Benz

  Vorig jaar presenteerde Mercedes-Benz de Concept EQT, een voorproefje van een kleine elektrische bestelwagen. Na die bestelwagen, die als vanouds Citan gaat heten, komt er ook een betaalbare elektrische MPV met de naam EQT. Dit wordt de meest betaalbare elektrische personenauto van het Duitse merk.

  Uiterlijk

  Sommige mensen zullen de indruk hebben dat de nieuwe Mercedes Citan en EQT een beetje op de nieuwe Renault Kangoo lijken. Dat klopt, die auto vormt inderdaad de basis voor deze twee nieuwe modellen, die ook in een van de Renault-fabrieken gebouwd zullen worden. Qua design lijkt de Mercedes EQT nog maar een klein beetje op de Renault Kangoo. Maar helemaal verbloemen kun je het uiteraard niet, de contouren zijn nu eenmaal zo. Mercedes-Benz heeft echter aardig zijn best gedaan om de EQT een eigen, onderscheidend uiterlijk te geven.

  Ruim en veelzijdig

  Net als de Mercedes EQB zal ook de EQT ruimte bieden voor maximaal zeven personen. Daar waar de EQB meer op comfort en prestaties gericht is, zal de EQT zich meer richten op mensen die een ruime, veelzijdige elektrische auto met veel gebruiksmogelijkheden zoeken. Mercedes zal de EQT voorlopig alleen met vijf zitplaatsen aanbieden. De verlengde, zevenpersoons versie zal in een later stadium worden aangeboden. Het is nog niet duidelijk wanneer de EQT precies zal worden gelanceerd. We verwachten dat de EQT in de loop van volgend jaar op de markt zal verschijnen. De elektrische Mercedes Citan, de kleine bestelwagen die bij uitstek geschikt is voor bezorgers, koeriersdiensten en ambachtsmensen, zal nog dit jaar op de markt komen.

  Mercedes Concept EQT
  Mercedes Concept EQT

  Specificaties

  Ondanks dat de introductiedatum nog niet bekend is en ook misschien nog best wel ver weg is, zijn er al wel wat specificaties bekend. De Mercedes EQT krijgt naar verluidt voorwielaandrijving en een 90 kW elektromotor, waarmee een (begrensde) topsnelheid van 140 km/u haalt. Verder kan hij een aanhanger van maximaal 1.500 kilo trekken, al zal dat in het geval van een paardentrailer of caravan (luchtweerstand) al gauw tot een erg beperkte actieradius leiden. Met het accupakket van 45 kWh zou een WLTP-actieradius van 300 kilometer mogelijk moeten zijn. Dat wordt in de praktijk een stukje minder, en met een aanhanger nog veel minder.

  Het ‘normale’ opladen gaat met 11 kW terwijl je hem aan de snellader kunt opladen met maximaal van 80 kW. Daarmee kun je hem in 40 minuten tot 80 procent opladen. Verder krijgt de Mercedes EQT standaard een warmtepomp, waardoor weersomstandigheden minder invloed op het rijbereik hebben.

  Gerelateerd

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  - Advertisment -

  e-Nieuws

  Nooit meer een lekke band met de Michelin X Tweel

  Iedere fietser heeft wel eens een lekke band gehad. Dit ongemak behoort nu tot het verleden, want Michelin komt met een nieuw soort band, dat niet lek te krijgen is. Speciaal voor cargobikes, dus ideaal voor een probleemloze pakket- en maaltijdbezorging.

  e-Videos