Bollinger B2 e-pickup

De elektrische pick-up en SUV van Bollinger: worden ze een succes of flop?

Je zou denken dat elektrische pick-ups heel populair gaan worden in een markt waar alleen compacte auto’s en dure, luxe modellen verkrijgbaar zijn. Maar je hebt het wel over een heel andere doelgroep. De vraag is dus: zullen de pick-ups en SUV’s van Bollinger Motors inderdaad een verkoopsucces worden?

Stoer, minimalistisch design

Bijzonder zijn ze absoluut, de stoere elektrische auto’s die Bollinger Motors gisteren officieel presenteerde. Het is overduidelijk dat de ontwerpers zich hebben laten inspireren door de good old Land Rover Defender maar ze hebben er toch ook echt iets eigens van gemaakt. Bollinger presenteerde gisteren zoals verwacht twee modellen: een vierdeurs elektrische pick-up genaamd B2 en een vierdeurs SUV, genaamd B1. Je herkent de auto’s van Bollinger meteen aan het extreem minimalistische design met scherpe hoeken en randen.

Pick-up

De SUV werd het eerst ontworpen maar Bollinger verwacht het meest van de pick-up. De markt daarvoor is vele malen groter. Maar de vraag is dus: zit de markt er nu wel op te wachten? De meeste rijders van een pick-up zijn niet de meest milieubewuste types en als je alleen naar het kostenplaatje kijkt dan is een doorsnee pick-up zoals de populaire Ford F150 een stuk goedkoper. Natuurlijk zullen uiteindelijk alle pick-ups elektrisch worden, maar dat kan nog wel even duren. Laten we hopen dat Bollinger Motors er ook dan nog is. De oprichter van de New Yorkse start-up, Robert Bollinger, noemt de B2 “de pick-up die ik altijd al wilde en beter is dan wat er nu op de markt is”. En “Het werd tijd dat we iets nieuws deden,” vervolgt Bollinger. “Ik wilde alleen maar de beste truck bouwen zonder compromissen te sluiten.”

 

Bollinger B2 pick-up

Als de Bollinger B2 vóór de eveneens aangekondigde pick-up van Rivian op de markt komt, dan is het ‘s werelds eerste volledig elektrische off-road en on-road pick-up. Net als de B1 heeft de pick-up van Bollinger een aandrijflijn met “dubbele motoren, vierwielaandrijving, hydropneumatische vering, versnellingsnaven, een 120 kWh accupack, volledig aluminium chassis en een grote multifunctionele bagageruimte met een gepatenteerde doorvoeropening voor het transport van lange goederen”.

Prestaties

De Bollinger Motors B2 heeft zoals gezegd twee motoren. Deze hebben samen een vermogen van 614 pk en een koppel van 906 Newtonmeter. Hiermee sprint de B2 van 0 naar 100 km/uur in slechts 4,5 seconden. De topsnelheid bedraagt 160 km/uur.  Om ook naast de weg en met zware lasten goed te kunnen presteren heeft de B2 een 2-versnellingsbak voor een hoge en lage gearing. De bodemvrijheid is instelbaar van 25 tot 50 centimeter. Leeg weegt de pick-up iets minder dan 2,3 ton en het laad- en trekvermogen bedraagt allebei 2.360 kg. De pick-up kan ook een oplegger van maximaal 3.400 kilogram trekken.

Bollinger B2 e-pickup

Actieradius

De Bollinger B2 heeft een 120 kWh batterijpakket. Volgens eerdere berichten zou hiermee een bereik van meer dan 320 kilometer mogelijk moeten zijn. Dit heeft de start-up echter nog niet officieel bevestigd. Er was eerder ook sprake van accupakketten van 60 kWh en 100 kWh maar deze worden niet meer vermeld in de technische gegevens.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven