zondag, 1 oktober, 2023
Meer...
  Homee-NieuwsBYD in minder dan 6 maanden van 2 naar 3 miljoen EV’s

  BYD in minder dan 6 maanden van 2 naar 3 miljoen EV’s

  Bij de Chinese fabrikant BYD rolde vandaag de drie miljoenste elektrische personenauto van de productielijn. Hoewel BYD een jaar of 13 jaar nodig had om de mijlpaal van het eerste miljoen te bereiken, had de Chinese fabrikant maar een half jaar nodig om de sprong van twee naar drie miljoen te maken.

  Meer dan 200.000 stekkerauto’s per maand

  Gemiddeld rollen er bij BYD iedere maand nu zo’n 200.000 auto’s van de band en dat aantal stijgt maar door. BYD heeft momenteel dan steeds weer een nieuw verkooprecord te vieren. In oktober waren dat 217.000 voertuigen, waarvan 103.000 BEV’s. Inderdaad, onder die elektrische personenauto’s verstaat BYD zowel volledig elektrische auto’s als plug-in hybrides. Deze stekkerauto’s worden in China NEV’s genoemd, New Energy Vehicles. De verhouding tussen BEV en PHEV is momenteel ongeveer 50/50 maar het aandeel BEV’s groeit sterk.

  Matrix merkenstructuur

  Wang Chuanfu, voorzitter en president van BYD, maakte van de gelegenheid gebruik om een nieuwe structuur van de merken van BYD aan te kondigen. In Europa kennen wij de producten van BYD alleen onder de desbetreffende merknaam maar het Chinese concern heeft er nog veel meer. De merkstructuur van BYD heeft de naam Matrix gekregen en omvat naast BYD ook de merken Dynasty, Ocean, Denza alsmede het nieuwe premium merk Yangwang. Later moet er nog een merk bij komen dat men nu nog niet noemde. Bovendien kondigde Wang Chuanfu aan dat voor het merk Yangwang een nieuwe accutechnologie is ontwikkeld.

  Uitbreiding

  Voor veel Europeanen is BYD een betrekkelijk nieuwe merknaam. BYD levert hier echter al een aantal jaren elektrische bussen en is daarmee zelfs marktleider in Europa. Wereldwijd is vertegenwoordigd in 70 landen. Nu gaat BYD dus ook zijn personenauto’s exporteren. De Atto 3, Han en Tang zijn de afgelopen tijd al volop in het nieuws geweest. Het schijnt dat BYD het programma in Europa nog wil uitbreiden met de Seal (een middenklasse sedan) en de Dolphin (een compacte hatchback).

  Yangwang

  Vorige week kondigde BYD ook het nieuwe high-end merk Yangwang aan. Voorzitter en president Wang Chuanfu zegt het luxe merk “ontwrichtende technologieën en producten” zal brengen. Het eerste model van Yangwang kunnen we in het eerste kwartaal van 2023 verwachten, en dat zal naar verluidt “ongekende hoge prestaties” hebben. De eerste spionagefoto’s in de Chinese media laten een grote, indrukwekkende SUV zien. Maar Yangwang zal dus ook nieuwe accutechnologieën introduceren, beweert BYD. In tegenstelling tot de meeste EV-producenten maakt BYD zijn eigen accu’s. Het Chinese bedrijf is dan ook als accufabriek begonnen en levert accu’s aan verschillende grote autofabrikanten.

  Gerelateerd

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Meer e-Nieuws

  e-Videos