Magic Ride van Mocci heeft een recyclebaar kunststof frame

Mocci Magic Ride

De meeste cargobikes lijken qua basis op elkaar, al zitten er natuurlijk wel behoorlijke verschillen in de vorm en specificaties: twee of drie wielen, bagagerek voor, midden of achter, een andere aandrijving en/of styling, et cetera. Bij Mocci zie je een ander verschil: de nieuwe Magic Ride heeft een kunststof frame.

Geen buisvormig metalen fietsframe

De fabrikant Mocci uit München wilde voor haar nieuwe cargobike iets doen wat nog nooit eerder is gezien: geen buisvormig metalen fietsframe. In plaats daarvan hebben de ontwerpers bedacht dat je met een kunststof frame ook prima uit de voeten komt. Nu is kunststof natuurlijk niet heel duurzaam, maar ook daar is aan gedacht: het frame is gemaakt van recyclebaar polyamide.

Wat we ook niet meer zien bij deze cargobike, zijn de wielen en de spaken. In plaats daarvan zijn de wielen uit één stuk gegoten. En dat geeft deze cargobike een nogal bijzondere look.

Ook op technisch vlak meer vernieuwing

Een cargobike heeft meestal een ketting of een mechanisch aandrijfcomponent. De laatste tijd zijn bijvoorbeeld riemen populair. De nieuwe Magic Ride cargobike van Mocci heeft geen van beiden. In plaats daarvan werkt de fabrikant met een kleine generator die stroom naar de motor stuurt.

De ingebouwde batterij zorgt voor wat extra vermogen en biedt een actieradius van 80 kilometer. Dankzij slimme software zijn er ook geen versnellingen meer nodig. Of je nu bergop of bergaf gaat: de gebruiker rijdt altijd ‘in de comfortzone’.

Je kunt de bagage met een rek of mand vervoeren, maar er ook een trailer achter koppelen. Zware objecten verplaatsen is daarmee dus geen enkel probleem. Daarnaast is er ruimte voor wat kleinere bagage: er is een bak achterop en er kan een kleinere bak voorop gemonteerd worden.

Geen magie voor particulieren

De prijzen worden nog niet vermeld, maar zullen uiteraard sterk afhangen van de afname, uitvoering en verdere aanpassingen. Er zijn mogelijkheden te over aangezien Mocci zich richt op zowel pakketbezorgers, reizende reparateurs, nutsbedrijven, bezorgbedrijven van eten en drinken, fietsdeelbedrijven als campussen.

De Magic Ride is overigens niet beschikbaar voor particulieren. Dat vinden we eerlijk gezegd best jammer, want de Magic Ride is zeker een cargobike waar je je ook als particulier wat aan zou hebben. Het is met recht een innovatief ontwerp en we hopen dan ook dat Mocci toch nog eens gaat denken aan massaproductie en de verkoop aan consumenten.

Vorig artikelBYD in minder dan 6 maanden van 2 naar 3 miljoen EV’s
Volgend artikelElektrische Mercedes G-Klasse wordt in 2024 verwacht

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in