Bollinger chassis

Bollinger Motors onthult gepatenteerd chassis

Bollinger Motors heeft zijn gepatenteerde elektrische chassis onthuld. Het is het eerste elektrische platform dat in de VS in de ‘Class 3’ van commerciële voertuigen past. Daarbij moet je denken aan de allergrootste pick-ups die je in Europa alleen met een groot rijbewijs mag besturen.

Class 3

Bollinger heeft bewust naar die Class 3 toegewerkt. Het chassis biedt hiermee namelijk veel meer mogelijkheden. Je kunt het daardoor niet alleen voor een SUV of pick-up gebruiken, maar ook voor een chassis-cabine of een kleine vrachtauto. Uiteraard gaat Bollinger het chassis gebruiken voor de eerder aangekondigde B1 SUV en de B2 Pickup. Maar het chassis is dus ook bedoeld voor andere toekomstige personenauto’s bestelauto’s en trucks die door Bollinger Motors worden ontwikkeld.

Bollinger Motors onthult gepatenteerd chassis

Chassis

Het chassis van Bollinger Motors, waarvoor patent is aangevraagd, heeft onder andere een 120 kWh accupakket dat kan worden uitgebreid tot 180 kWh accupack. Uiteraard heeft het vierwielaandrijving en is het mede dankzij de portaalassen geschikt om off-road te rijden. De voor- en achtervering is uiteraard onafhankelijk. Het laagtepunt ligt extreem laag en Bollinger kan de wielbasis eenvoudig aanpassen. Het laadvermogen bedraagt maar liefst 2250 kilo. Verder is het Bollinger chassis uitgevoerd met hydraulische remmen met ABS, elektronische tractiecontrole en stabiliteitscontrole, hydraulische stuurbekrachtiging en een (jawel!) hydro-pneumatische, zelfnivellerende ophanging. Ook is er de mogelijkheid voor een 5-15 kW lader/omvormer en omvat het chassis ook de besturingselektronica van het energiesysteem en een geïntegreerd thermomanagementsysteem voor het accupakket.

Bollinger Motors B1 en B2

Bollinger Motors

Bollinger Motors is in 2015 opgericht Robert Bollinger. Het Amerikaans bedrijf heeft haar hoofdkantoor in Ferndale, vlak bij Detroit. Bollinger Motors heeft de ambitie om ‘s werelds eerste volledig elektrische, on- en off-road trucks te produceren. Dat zijn de B1 Sport Utility Truck (SUT) en de B2 Pick-up. Het ontwerp doet denken aan de aloude Land Rover Defender maar is misschien nog wat minimalistischer. Het eerste prototype van de B1 SUT wordt tentoongesteld in het Peterson Museum in Los Angeles, als onderdeel van de tentoonstelling ‘Alternating Currents’, Die is nog tot oktober 2020 voor het publiek geopend.

De Bollinger B1 en B2 kunnen worden gereserveerd met een aanbetaling van $1.000. Daarna moet er nog heel wat meer worden afgetikt. In de VS zijn ze straks verkrijgbaar vanaf $ 125.000. Verder is het de vraag of ze überhaupt naar Europa komen. De doelgroep is hier minimaal en net als bij de Cybertruck van Tesla zou de rigide constructie een beletsel voor de Europese keuringsinstanties kunnen zijn.

Bollinger Motors chassis B1 B2 truck

1 Commentaar

 • avg08| 15/03/2020 bij 08:54

  wordt het niet hoog tijd,dat de middelen en energie die gestoken worden in het ontwikkelen en produceren van duur speelgoed,gespendeerd worden in het ontwikkelenen van bruikbare, betaalbare wagens voor iedereen?????

  Laat een reactie achter

  Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*  U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Terug naar boven