Maak kennis met de Shane, een gigantische vijfpersoons Hoverboard

Shane EV

Soms is de elektrische voertuigmarkt een ware broedplaats voor innovatie en creativiteit. En daar komen soms heel interessante dingen uit voort. Neem nu de Shane, een elektrische tweewieler die het midden houdt tussen een auto en een Hoverboard, en ook is bedacht door de uitvinder van de Hoverboard.

Shane is de man achter de Shane

Shane Chen, de man achter dit concept, is geen onbekende in de wereld van mobiliteit. Hij heeft al heel wat uitvindingen op zijn naam staan en is ook de uitvinder van de originele Hoverboard, een apparaat dat de manier waarop mensen zich verplaatsen heeft veranderd. Ook de Solowheel, Lunicycle en Orbitwheels staan op zijn naam. Met de Shane wil Chen een stap verder gaan dan de Hoverboard. Waar de Hoverboard vooral als speelgoed werd gebruikt, moet de Shane daadwerkelijk een vervoermiddel worden.

Shane EV

Zelfbalancerend en veel groter dan je zou denken

De Shane is gebaseerd op dezelfde techniek als de Hoverboard, maar is gesloten, echt vele malen groter en daardoor geschikt om maar liefst vijf personen te vervoeren. Het voertuig is uitgerust met twee grote wielen en maakt gebruik van geavanceerde zelfbalancerende technologie. Die moet het voertuig een stabiele en veilige rijervaring bieden. Maar die zal voor de inzittenden – zeker in het begin – ook als “best wel spannend” worden ervaren.

Futuristisch

De buitenzijde is ook best wel spannend. Want het eerste wat opvalt aan de Shane is het futuristische design. Het exterieur is strak en modern, met vloeiende lijnen die het voertuig een aerodynamische uitstraling geven. Het interieur ziet er in de video ook modern en futuristisch uit. De voorste zitrij heeft twee zitplaatsen, op de tweede zitrij kun je met drie personen zitten. Het uitzicht opzij zal voor de mensen op de tweede zitrij nogal beperkt zijn, dit zitten immers tussen de twee gigantische wielen in.

Shane EV

Fascinerend en veelbelovend

Samengevat is de Shane een fascinerend en innovatief elektrisch voertuig dat de grenzen van design en functionaliteit verlegt. Het futuristische design belooft al heel wat en de geavanceerde zelfbalancerende technologie voegt er een unieke rijervaring aan toe.

Hoewel de Shane nog in de conceptfase verkeert, zou dit een veelbelovend concept voor elektrische voertuigen kunnen zijn. De Shane is dankzij die twee wielen namelijk ongekend wendbaar. Hij kan letterlijk om zijn as draaien. Ideaal om vlot door het drukke stadsverkeer te navigeren, terwijl hij wordt gevolgd door talloze nieuwsgierige blikken.

Vorig artikelLancia bevestigt komst van elektrische topmodel
Volgend artikelOfficieel bevestigd: Volvo bouwt de EX30 ook in Europa

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in