Rivian elektrische pick-up en SUV R1T en R1S

Eerste exemplaren van de Rivian pick-up en SUV komende zomer geleverd

De Amerikaanse autofabrikant Rivian heeft de productieversies van de R1T en R1S gepresenteerd. De eerste exemplaren worden komende zomer geleverd. De voorverkoop van de elektrische SUV en pick-up, die in de V.S. vanaf 67.500 dollar verkrijgbaar zullen zijn, is nu ook gestart.

Twee doelgroepen

De twee elektrische auto’s hebben ieder hun eigen doelgroepen. De R1T is een klassieke pick-up zoals vaak wordt gebruikt in landelijke gebieden van de VS. Deze markt wordt al lange tijd gedomineerd door de Ford F150. Het is misschien ook niet voor niets dat de R1T daar ook een beetje op lijkt. Ook de specificaties, zoals de trekkracht, vertonen enige overeenkomsten. De R1S daarentegen is een SUV die zich ook prima in het terrein thuisvoet en zou je een beetje met de modellen van Land Rover kunnen vergelijken. Maar de meeste kopers van de R1S zullen deze auto, ondanks de goede off-road capaciteiten, voornamelijk op de weg gebruiken.

Uitvoeringen

Van beide modellen komt er een speciale Launch Edition. Daarnaast zijn ze ook verkrijgbaar in een Adventure en betaalbaardere Explore-uitvoering. De Launch-Edition is en gepimpt Adventure met naar keuze 20 of 22 inch wielen. De afzonderlijke uitvoeringen hebben vergelijkbare prestaties en verschillen vooral qua uitrusting. De Adventure en Launch Edition hebben bijvoorbeeld zeven zitplaatsen in drie rijen, de Explore-Edition heeft een zitrij en 2 zitplaatsen minder. Ook wordt er in de Explore bespaard op comfort en uitstraling, bijvoorbeeld door het gebruik van houtfineer op het dashboard, of door het gebruik van een eenvoudiger geluidssysteem.

Rivian elektrische pick-up en SUV

Eerste modellen komen augustus 2021

Rivian heeft de eerste leveringen van de R1T vanaf juli gepland, de R1S komt vanaf augustus 2021. De goedkopere Explore-Editions, maar ook de reguliere Adventure modellen zullen pas in januari 2022 beschikbaar zijn. Voorlopig zijn pre-orders alleen mogelijk vanuit de VS en Canada. De R1S als Launch Edition en als Adventure is verkrijgbaar vanaf 77.500 dollar. De Explore versie is met ongeveer 70.000 dollar aanzienlijk goedkoper. De pick-up R1T is iets goedkoper dan de R1S en kost tussen de 67.500 en 75.000 dollar. Ook hier zijn de prijzen van de Launch Edition en Adventure gelijk, namelijk 75.000 dollar. De Explore-variant wordt aangeboden vanaf 67.500 dollar. Alle genoemde prijzen zijn ‘voor belastingen’. Na de marktintroductie wil Rivian nog meer varianten op de markt brengen.

Specificaties

Beide elektrische SUV’s hebben volgens Rivian een actieradius van minstens 480 kilometer. Helaas is niet bekend met welke methode Rivian dit bereik heeft bepaald. Alle voertuigen hebben vierwielaandrijving, met een motor voor ieder wiel. Rivian rust de auto’s standaard uit met het uitgebreide bestuurdersassistentiesysteem ‘Driver Plus’, dat werkt met elf camera’s, vijf radars en twaalf ultrasone sensoren waarmee het de volledige omgeving van de auto kan monitoren.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven