Audi e-Tron bedwingt sneeuwhelling van 85 procent

Hoewel, we moeten die kop even nuanceren. ‘Zwaar gemodificeerde Audi e-Tron bedwingt sneeuwhelling van 85 procent’, is beter. Want de technici uit Ingolstadt hebben de aandrijflijn van de elektrische SUV flink opgedraaid.

Standaard is de Audi e-Tron goed voor 300 kW (408 pk) en 664 Nm koppel. De auto in deze video is voorzien van een andere elektrische aandrijflijn, die maximaal 370 kW (504 pk) en 8920 Nm koppel (!) levert. Daarbij is de software van de e-Tron anders afgesteld om de aandrijfkrachten ideaal te kunnen verdelen over de vier wielen, die voor de gelegenheid zijn geschoeid met spijkerbanden.

DTM-kampioen

Dus nee, met een gewone Audi e-Tron is de helling in de video waarschijnlijk niet te bedwingen. Het gaat om de bekende Streif-piste in het Oostenrijkse Kitzbühel, waarvan het Mausefalle-deel een hellinghoek van 85 procent heeft. De man achter het stuur van de e-Tron is overigens voormalig DTM-kampioen Mattias Ekström.

Jaren tachtig

Met bovenstaande video refereert Audi aan een legendarische commercial uit 1986. Daarin rijdt een Audi 100 CS een Finse skischans op. Bijna twintig jaar later deed Audi dat kunstje over. In het kader van ’25 Years of Quattro’ beklom een A6 4.2 Quattro toen een vergelijkbare helling.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven