Citroën viert honderdste verjaardag met elektrische Ami One Concept

Citroën bestaat honderd jaar en dat viert het merk op meerdere manieren, onder andere met de onthulling van deze compacte concept car. Wie hem ziet, weet meteen wat de bedoeling is… De Ami One Concept is een volledig elektrische stadsautootje.

Maar dan niet zoals een Smart ForTwo dat ook is. De Ami One Concept is bedoeld voor iedereen boven de zestien jaar, dus ook voor mensen zonder rijbewijs. Citroën stelt het wagentje voor als een soort deelauto. Hij is te gebruiken voor 5 minuten tot zelfs 5 jaar, via de Amerikaanse autodeelservice Free2Move of via een huur- of leaseconstructie.

Organische muziek

Op een volle batterij komt de Ami One Concept maximaal 100 kilometer ver, waarna hij in twee uur weer is opgeladen. De topsnelheid van het 2,5 meter lange en 1,5 meter brede karretje is niet meer dan 45 km/h. Stil is de Ami One Concept daarbij niet, want volgens Citroën brengt hij bij lage snelheden een soort “organische muziek” voort om voetgangers te waarschuwen.

Verregaand symmetrisch

Grappige details: het exterieur van de Ami One Concept is opgebouwd uit een groot aantal volstrekt identieke onderdelen links en rechts, voor en achter, wat het gemakkelijker en goedkoper maakt om hem te produceren. Zo zijn de portieren zelfs in zoverre gelijk dat de bestuurdersdeur naar achteren opent en de passagiersdeur naar voren.

2 Comments

 • P. Kroon| 16/06/2019 bij 08:43

  Ik ben gek op citroën, maar deze auto is serieus lelijk

 • Knubben| 13/03/2019 bij 12:39

  Ziet er gaaf uit.
  Alleen weet geen prijs

  Laat een reactie achter

  Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*  U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Terug naar boven