Lamborghini gaat niet elektrisch, maar komt wel met hybride

Een elektrische Lamborghini komt er voorlopig zeker niet, aldus topman Stefano Domenicali. Dat betekent dat de het studiemodel Terzo Millennio – dat volledig elektrisch was – geen navolging krijgt. Wel onthult Lamborghini op de IAA Frankfurt (12 – 22 september) een gelimiteerde hybride supersportwagen.

Het model gaat nu nog door het leven als LB48H, maar zal een naam krijgen die in het rijtje Reventon, Veneno en Centenario past. Onder de motorkap ligt mogelijk de atmosferische V12 van de Aventador, die geholpen wordt door twee elektromotoren op de vooras. De LB48H – die maximaal 30 kilometer elektrisch kan rijden – wordt in een oplage van slechts 63 stuks gebouwd, die allemaal al verkocht zijn. Waarom 63? Omdat Lamborghini in 1963 werd opgericht. De hybride-aandrijflijn van de LB48H zal na 2020 zijn weg vinden naar de opvolger van de Aventador.

Nanotechnologie

De Terzo Millenio – die in november 2017 werd onthuld – was een nogal futuristisch studiemodel van Lamborghini. Het Italiaanse merk was dan ook niet erg specifiek over de onderhuidse techniek. Voor de aandrijving zouden vier elektromotoren zorgen (één per wiel) en in de batterijen zou nanotechnologie verwerkt zijn. Daarbij beweerde Lamborghini dat de koolstofvezel carrosserie van de Terzo Millenio zichzelf kon repareren bij beschadigingen. Hoe precies? Dat bleef onduidelijk. Lamborghini strooide simpelweg met wat interessant klinkende termen, waaronder ‘nanobuisjes’.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven