donderdag, 9 februari, 2023
Meer...
  Homee-NieuwsVolkswagen: twee kleine modellen én een compacte elektrische SUV

  Volkswagen: twee kleine modellen én een compacte elektrische SUV

  Het was al een tijdje bekend dat Volkswagen nog een of twee elektrische modellen onder de ID.3 op de markt wil brengen. Thomas Schäfer, de nieuwe topman van Volkswagen, bevestigde onlangs de komst van 2 compacte modellen onder ID.3, én een compacte SUV in het formaat van de ID.3.

  Twee elektrische instapmodellen

  Schäfer legde verder uit dat VW met twee elektrische instapmodellen bezig is. VW had al eerder aangegeven bezig te zijn met een kleinere en goedkopere moderne elektrische auto. Deze moet (pas) in het midden van het decennium komen. Volgens Schäfer komen er zelfs twee varianten, namelijk “een kleine auto en een sportieve crossover-variant”. Dat is eigenlijk natuurlijk niet zo’n verrassing, de markt vraagt daar immers ook om. De vanafprijs zal onder de 25.000 euro blijven, iets wat men ook al eerder bevestigde. Het platform is hetzelfde als de nog te ontwikkelen goedkope elektrische auto’s van de zustermerken Skoda en Cupra.

  Over paar jaar ook een compacte ID.3X SUV

  Schäfer verklaarde aan het Britse Autocar dat Volkswagen op dit moment “op volle snelheid” bezig is met die SUV, die vóór 2026 op de markt moet komen. Ook gaf Schäfer aan dat dit nieuwe model er aanzienlijk anders uit zal zien dan de ID.3. Autocar vroeg Schäfer of het klopt dat de SUV-versies van de modellen in de VW ID. reeks in de toekomst de toevoeging X. Dat zou “geen onwaarschijnlijke optie” zijn, aldus Schäfer. Dat betekent dat die SUV-versie van de ID.3 dan ID.3X zou gaan heten. Maar dat is nog geenszins zeker, volgens Schäfer worden er namelijk verschillende opties onderzocht.

  ID.3 krijgt update

  De VW ID.3 is nog niet zo lang op de markt of hij krijgt al een update. Schäfer kondigde aan dat die volgend jaar komt. VW wil hiermee de kwaliteit, gebruikte materialen en stabiliteit van de software verbeteren. Daar was nogal eens kritiek op. Ook was er kritiek op de tiptoetsen op het stuurwiel. Die zal VW vervangen door conventionele knoppen.

  Vanaf 2033 alleen nog maar BEV’s

  Verder verklaarde de topman dat VW in Europa vanaf uiterlijk 2033 uitsluitend volledig elektrische auto’s zal bouwen. Dat is iets eerder dan de periode 2033-2035, die men eerder noemde.  Schäfer kondigde aan dat VW tegen 2026 zo’n 10 nieuwe elektrische modellen op de markt brengt, vanaf het aangekondigde instapmodel tot en met de luxueuze ID.Aero

  Einde MEB is nabij

  Voorts is men bezig om het MEB-platform te optimaliseren. Men boekt volgens de topman “aanzienlijke vooruitgang” op onder anderen het gebied van actieradius, prestaties en nuttige functies. Maar het MEB-platform heeft ook zijn beste tijd gehad. VW is voornemens om het nog dit decennium te vervangen door het nieuwe Scalable Systems Platform (SSP).

  Gerelateerd

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  - Advertisment -

  e-Nieuws

  Rose Reveal Plus: een e-bike die eruitziet als een gewone racefiets

  Bij de meeste e-bikes zie je al van afstand dat het geen normale fiets is. Niet iedereen is daar erg van gecharmeerd. Daarom heeft het Duitse Rose Bikes de Reveal Plus ontwikkeld. Een elektrische racefiets die qua uiterlijk amper te onderscheiden is van een normale racefiets. Je zou er bijna mee kunnen valsspelen.

  e-Videos