donderdag, 9 februari, 2023
Meer...
  Homee-NieuwsAudi e-Tron GT: Volledig elektrische vierdeurs coupé komt in 2020

  Audi e-Tron GT: Volledig elektrische vierdeurs coupé komt in 2020

  Er staat nog ‘concept’ achter de naam van de Audi e-Tron GT en officieel is het ook nog een studiemodel, maar hij komt wel degelijk op de markt. De productie van de volledig elektrische vierdeurs coupé begint in 2020.

  Hij wordt morgen gepresenteerd op de autoshow van Los Angeles, maar in de zoektocht naar zoveel mogelijk publiciteit rekt Audi het onthullingsproces natuurlijk zo lang mogelijk uit. Er waren al schetsen, vage teaserplaatjes en nu foto’s van een kunstig gecamoufleerd exemplaar. De zwart-rode strepen op de dorpels laten zien waar de batterij van e-Tron GT is geplaatst: laag in het chassis en tussen de voor- en achteras. Volgens Audi heeft de e-Tron GT een actieradius die vergelijkbaar is met die van de recent geïntroduceerde e-Tron. Dat zou dus betekenen dat hij uitkomt op een WLTP-bereik van zo’n 400 kilometer.

  Geen camera’s

  Opvallend overigens: de e-Tron GT heeft conventionele buitenspiegels, geen camera’s. Nou zijn die op de huidige e-Tron (verwarrend nietwaar, al dat ge-e-Tron bij Audi?) overigens optioneel en worden ze op bepaalde markten helemaal niet geleverd. Want camera’s in plaats van spiegels zijn nog niet in alle landen toegestaan. In Nederland is de situatie nu ietwat verwarrend. Volgens de Nederlandse wet mag het officieel niet, maar volgens Europese regels sinds 2016 wel, dus gaat de Nederlandse politie niet moeilijk doen.

  Gerelateerd

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  - Advertisment -

  e-Nieuws

  Rose Reveal Plus: een e-bike die eruitziet als een gewone racefiets

  Bij de meeste e-bikes zie je al van afstand dat het geen normale fiets is. Niet iedereen is daar erg van gecharmeerd. Daarom heeft het Duitse Rose Bikes de Reveal Plus ontwikkeld. Een elektrische racefiets die qua uiterlijk amper te onderscheiden is van een normale racefiets. Je zou er bijna mee kunnen valsspelen.

  e-Videos