donderdag, 9 februari, 2023
Meer...
  Homee-NieuwsTesla komt mogelijk met instapmodel Model Y met Blade accu’s van BYD

  Tesla komt mogelijk met instapmodel Model Y met Blade accu’s van BYD

  Onlangs bereikte ons al het nieuws dat het grote Chinese BYD accucellen aan de Tesla Gigafactory bij Berlijn zou leveren. Toen was nog even de vraag wat Tesla daarmee van plan was. Het schijnt nu dat Tesla die LFP-accu’s wil gebruiken voor een instapmodel van de Model Y.

  Geruchten

  Een manager van BYD had een paar maanden geleden al laten uitlekken dat BYD accu’s aan Tesla zou gaan leveren. Ook waren er vanuit China geruchten dat Tesla LFP-accu’s bij het Chinese CATL zou kopen. Dat blijkt nu toch om de zogenaamde ‘Blade’-accu’s van BYD te gaan. Het Chinese nieuwsportaal Sina Tech meldt dat Tesla niet van plan is om bij BYD ook accu’s te kopen voor de Gigafactory in Shanghai. Daar houdt men het (voorlopig?) op accucellen van CATL en LG Energy Solution.

  Actieradius 440 kilometer

  Deze versie van Europa’s meest verkochte elektrische auto van het eerste halfjaar krijgt dan een 55 kWh, waarmee een actieradius van zo’n 440 kilometer mogelijk zou moeten zijn. De actieradius van deze versie ligt dus een stuk lager dan de 514 en 533 kilometer die de huidige versies met een accu van iets minder dan 80 kWh halen.

  Teslamag schrijft dat deze variant 005 wordt genoemd, en de interne code Y7CR heeft. Tesla zou via de Nederlandse autoriteiten ook al een typegoedkeuring voor deze versie hebben verkregen. De eerste Tesla Model Y’s met BYD’s Blade-accu’s zou dan wel eens binnen korte termijn van de assemblagelijn van Gigafactory Berlin rollen. In de Nederlandse en Duitse configurator is er op het moment van schrijven nog niets van te vinden.

  Gerelateerd

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  - Advertisment -

  e-Nieuws

  Rose Reveal Plus: een e-bike die eruitziet als een gewone racefiets

  Bij de meeste e-bikes zie je al van afstand dat het geen normale fiets is. Niet iedereen is daar erg van gecharmeerd. Daarom heeft het Duitse Rose Bikes de Reveal Plus ontwikkeld. Een elektrische racefiets die qua uiterlijk amper te onderscheiden is van een normale racefiets. Je zou er bijna mee kunnen valsspelen.

  e-Videos