Eurocell wil grote accufabriek in Nederland bouwen

Eurocell wil grote accufabriek in Nederland bouwen

Het Brits-Koreaanse bedrijf Eurocell kondigde begin dit jaar aan dat het een fabriek voor de productie van accucellen wil gaan bouwen in Europa. Die fabriek komt waarschijnlijk in Nederland. Eurocell bevestigt dat het in de laatste besprekingen is met de autoriteiten en de investerings- en ontwikkelingsmaatschappij NOM.

Nederland

Nick Clay, chief commercial officer voor Eurocell EMEA, verklaart het volgende: “Met snelle uitbreidingsplannen in Europa is Eurocell bemoedigd door de positieve betrokkenheid die we de afgelopen maanden hebben gehad met zowel de Nederlandse regering als investerings- en ontwikkelingsmaatschappij NOM.”

Ze voegt eraan toe: “Nu we de laatste fase van de besprekingen ingaan, hebben we er alle vertrouwen in dat we de exacte locatie van onze eerste Europese Gigafactory in de nabije toekomst zullen kunnen bevestigen.”

Eurocell heeft een initiële investering van 800 miljoen dollar gepland. De totale investering zou tegen 2028 kunnen oplopen tot 2 miljard dollar.

Eurocell wil grote accufabriek in Nederland bouwen

Keuze voor Nederland

In februari, toen Eurocell de plannen voor een fabriek in Europa aankondigde, werden behalve Nederland ook Spanje en het Verenigd Koninkrijk als mogelijke locaties voor de bouw van de eerste Europese Eurocell Gigafactory genoemd. De uiteindelijke keuze sterk zou, vertelde men toen, afhangen van “het verkrijgen van het juiste niveau van steun en investeringen van de centrale overheid”.

Die steun vond men klaarblijkelijk het meest in Nederland. Eurocell vermeldt niet welke factoren de weegschaal precies in het voordeel van Nederland deden doorslaan. Men hoopt wel binnenkort de definitieve locatie te kunnen bevestigen. Ook maakt Eurocell al een tijdschema bekend. De nieuwe Gigafactory van Eurocell zal in twee fasen worden gebouw. Men wil begin 2023 al op grote schaal “geavanceerde accucellen” voor bestaande Europese klanten kunnen produceren. In 2025 moet de fabriek al op zijn volledige capaciteit van meer dan 40 miljoen cellen per jaar draaien.

Eurocell wil grote accufabriek in Nederland bouwen

Vorig artikelTevva lanceert eerste waterstoftruck
Volgend artikelTesla komt mogelijk met instapmodel Model Y met Blade accu’s van BYD

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in