PluggedIn
Homee-NieuwsTazzari elektrificeert Land Rover Defender ‘omdat het kan’

Tazzari elektrificeert Land Rover Defender ‘omdat het kan’

Tazzari EV Technology ontwikkelt achter de schermen een groot aantal geheime projecten voor diverse merken. Met deze elektrische Defender willen de Italianen laten zien dat alles mogelijk is als het gaat om elektrificatie en dat de ‘elektrische’ toekomst allang begonnen is.

Kleurrijk

Erik Tazzari is een van de kleurrijke spelers op het toneel. Hij bouwt bijvoorbeeld een heel scala aan kleine elektrische stads- en offroadauto’s onder zijn eigen merknaam. Ook was hij verbonden met de Microlino voordat hij de licentie aan Artega verkocht (wat nogal wat problemen veroorzaakte voor Microlino), ontwikkelt complete e-voertuigen voor derden en is bezig met ombouwsets voor populaire auto’s. Ook hebben ze een grote SUV voor een Chinees automerk ontwikkeld, met een topsnelheid van 185 km/u en een actieradius van 430 km. Volgens Erik Tazzari is deze geheel nieuw ontwikkeld en zijn er al testritten mee uitgevoerd op Monza en Imola. Tazzari vertelt dat de projecten variëren van tweewielers tot elektrische boten.

Modulaire technologie

De kern is een modulaire accutechnologie die ook op landbouwvoertuigen kan worden toegepast. Hier ziet Tazzari een andere markt waarvoor hij emissievrije elektrische voertuigen wil ontwikkelen. Tazzari vindt dat dit “absoluut de juiste manier is voor een betere toekomst voor ons en voor de planeet die ons onderdak biedt”.

elektrische Land Rover Defender 110

Elektrische Defender

Maar met de Defender 110 wilde Tazarri de expertise van zijn bedrijf demonstreren in een eigen project. En het liefst op een voertuig dat Erik Tazzari na aan het hart ligt. De geëlektrificeerde Land Rover Defender levert meer dan 200 kW. De lithium-ionaccu’s bieden – afhankelijk van de grootte van het accupakket – een bereik van 100 tot 500 kilometer. Het vermogen wordt overgebracht via de oorspronkelijke vierwielaandrijving en reductieautomaat. Omdat deze met een elektromotor wel een heel groot koppel te verwerken krijgt, heeft Tazzari het maximale koppel van de elektromotor gereduceerd en aangepast aan de originele versnellingsbak.

In principe eenmalig

De elektrificatiekit voor de Defender zou zeker commerciële kansen hebben. Maar voor hetzelfde geld heeft de ondernemende Italiaan andere ideeën in zijn hoofd. Hij benadrukt dat het als eenmalig project is bedoeld: “Dit hebben we eenmalig gedaan, maar we sluiten de mogelijkheid van commerciële ontwikkelingen rond deze elektrische Defender of soortgelijke voertuigen niet uit.”

 

Tazzari Land Rover Defender elektrificeren elektromotor

Gerelateerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -
PluggedIn

e-Nieuws

e-Videos