Kia e-Soul Cargo besteller

Kia’s eerste elektrische bestelauto is de e-Soul Cargo

Toen wij afgelopen najaar met de nieuwe e-Soul van Kia mochten rijden, raakten wij meer en meer gecharmeerd van deze auto. Het eigenwijze uiterlijk is even wennen maar hij rijdt uiterst prettig. Daarom zal het zeker geen straf zijn als je als monteur of bezorger in de nieuwe besteluitvoering – de e-Soul Cargo – moet rijden.

Actieradius als besteller ongeëvenaard

Met de ‘Cargo’ introduceert Kia haar eerste elektrische bestelauto. En niet de eerste de beste want de e-Soul Cargo steekt qua actieradius met kop en schouders boven alle andere elektrische bestelwagens uit. Er is voor zover wij weten geen enkele andere bestelauto die de actieradius van de Kia e-Soul Cargo (452 kilometer volgens WLTP) ook maar enigszins benadert. Daarmee zou Kia wel eens een hele sterke troef in handen kunnen hebben.

Compleet uitgeruste Kia e-Soul Cargo bestelauto

Niet goedkoop maar wel een sterke troef

Je zou denken dat de e-Soul Cargo – die immers een stuk luxer is dan de meeste kleine bestellers – qua prijs niet concurrerend kan zijn maar dat valt reuze mee. De Kia e-Soul Cargo is inderdaad niet goedkoop. Hij is verkrijgbaar – en ook nu al te bestellen – vanaf € 39.077 exclusief BTW. Dat heb je wel de compleet uitgeruste ExecutiveLine. We hebben even snel naar de Kangoo Z.E. gekeken: die kost inclusief accu’s en de meest complete uitrusting ruim dertig mille. Maar die uitrusting is absoluut niet vergelijkbaar met die van de Kia, die is absoluut completer.

Natuurlijk is de Kangoo ruimer en kun je bij Renault de accu’s ook huren in plaats van kopen. Maar als een bagageruimte van 1 m³ voldoende is dan wint de e-Soul het vanwege zijn betere rijeigenschappen en riante standaarduitrusting met vlag en wimpel. En ook qua kosten zou de Kia wel eens voordeliger kunnen zijn.

Ombouwen naar personenwagen

Er is bij Kia namelijk ook een slimme Cargo-conversiekit verkrijgbaar. Daarmee kun je de ‘Cargo’-versie weer terugbouwen naar een personenversie. Deze kost weliswaar € 2.680,- exclusief BTW maar daarmee zal de restwaarde van de auto – mits in nette staat – weer behoorlijk stijgen. Dat is een slimme zet want een bestelauto schrijft doorgaans veel sneller af dan een personenauto. De e-Soul is ook als besteller op geel kenteken geregistreerd. Omdat hij elektrisch is, is en blijft hij volledig BPM-vrij, ook als personenauto.

Laadruimte Kia e-Soul Cargo

Kia e-Soul Cargo

Het verschil tussen de normale Kia e-Soul en de nieuwe bestelversie van de e-Soul zit uiteraard achterin. Hier maakt de achterbank plaats voor een laadruimte van ongeveer 1 m³. Deze is netjes en solide afgewerkt. De gecoate metalen laadvloer heeft 6 sjor-ogen zodat de lading makkelijk verschoven en goed geborgd kan worden. Een handig luik onder de laadvloer biedt toegang tot de ruimte voor de laadkabel. Dan moet je uiteraard wel in de gaten houden of je de auto niet moet opladen terwijl de laadruimte vol zit. Tussen de laadruimte en de voorstoelen zorgt een robuust scheidingsrek voor een goede bescherming van de bestuurder en bijrijder. Aan de hand van de wensen van de ondernemer kan de laadruimte op maat worden ingericht. Er zijn verschillende maatwerkoplossingen beschikbaar.

Uiterst compleet

Een sterk punt van de e-Soul Cargo is het hoge uitrustingsniveau. Bestelwagens zijn tegenwoordig weliswaar completer dan ooit maar hebben meestal niet het uitrustingsniveau van een personenauto. De e-Soul heeft echter wél alles wat je je maar kunt wensen. De ExecutiveLine is bijvoorbeeld standaard voorzien van een breedbeeld infotainment- en navigatiesysteem. Ook heeft hij het zogenaamde Supervision-cluster. Dat is een digitaal, geheel naar wens te configureren instrumentarium. Deze uitvoering heeft verder ook nog elektrisch verstel-, verwarm- en ventileerbare voorstoelen, lederen bekleding, TomTom Live Services inclusief laadpaalinformatie, voorbereiding voor Apple Carplay & Android Auto, adaptieve Cruise Control, LED-verlichting voor en achter, een Harman Kardon Premium Sound System, stuurwielverwarming, parkeersensoren rondom en een achteruitrijcamera.

Kia e-Soul Cargo besteller

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven