subsidie elektrische auto's budget op

Subsidiepotje voor nieuwe elektrische auto’s is al op

Begin juni werd de subsidieregeling voor de aankoop van elektrische auto’s bekendgemaakt, welke begin deze maand van kracht was. Maar het subsidiebudget voor nieuwe auto’s is nu al op. Dat betekent dat er binnen iets meer dan een maand subsidie is aangevraagd voor 2.500 nieuwe elektrische auto’s.

Dat betekent dat de subsidieregeling in ieder geval een succes is. Maar of het genoeg is om een substantieel verschil te maken, dat is de vraag. Er worden in ons jaar jaarlijks bijna 450.000 nieuwe auto’s verkocht zodat die 2.500 auto’s niet bepaald een groot verschil uitmaken. Maar het is in ieder geval een begin. Voor volgend jaar is er budget voor 5.000 elektrische auto’s.

Subsidie op? Aanvraag schuift door

Wie nu nog subsidie aan wil vragen, kan daar dit jaar dus geen aanspraak meer op maken. Maar geduld wordt beloond: de aanvraag wordt dan doorgeschoven naar volgend jaar.

Nog wél genoeg subsidiebudget voor gebruikte elektrische auto’s

De overheid geeft ook subsidie voor de aankoop van tweedehands elektrische auto’s. Die subsidie bedraagt 2.000 euro. Dit jaar is er een budget voor 3.600 gebruikte elektrische auto’s vastgesteld. Er is nu subsidie aangevraagd voor 704 auto’s, dus daar is nog voldoende budget. Als alternatief op een nieuwe elektrische auto, zou je dus ook kunnen overwegen om een jonge gebruikte elektrische auto aan te schaffen.

Afbeeldingen: RVO

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven