Tesla V3 Supercharger locatie Rijswijk

In Rijswijk vind je de eerste Tesla V3 Supercharger locatie van Nederland

Ze waren al een tijdje aangekondigd door Tesla, de V3 Superchargers. Maar het is natuurlijk altijd leuk als ze er ook zijn. Afgelopen woensdag werd in Rijswijk de eerste locatie met deze snelle 250 kW-laders geopend.

Het is ook nog eens de 2000e locatie wereldwijd. Dat klinkt mooi maar betekent ook dat we in Nederland best wel wat geduld moesten hebben. De V3 Superchargers zijn niet zomaar zwaarder gedimensioneerde laders, ze hebben ook een compleet nieuwe architectuur. Het laadvermogen wordt nu niet meer gedeeld met de andere auto die aan dezelfde laadpaal is gekoppeld.

Laadsnelheid

Tesla-rijders zullen daarom blij zijn met deze nieuwe laders waarmee je aanzienlijk sneller kunt laden. In de meest optimale situatie kun je een Tesla Model 3 Long Range dankzij de laadsnelheid van 250 kW in 5 minuten tot 120 km opladen. Helaas kan niet iedere Tesla met dit hogere laadvermogen worden geladen. Verder hangt de laadsnelheid ook af van de temperatuur, grootte en de leeftijd van de accu. Om het heel kort te verduidelijken: na minder dan een kwartiertje laden kun je meestal in één ruk naar Maastricht rijden.

Rijswijk

De Supercharger-locatie bevindt zich bij Restaurant Hotel & Spa Savarin in Rijswijk, Laan van Hoornwijck 29 in Rijswijk. Dat is dichtbij de A4 en A13. Er zijn daar in totaal 12 laadpunten beschikbaar. De locatie wordt op de website van Tesla en via Google Maps op het touchscreen in de auto weergegeven.

In Nederland heeft Tesla momenteel 23 Supercharger-locaties met in totaal 384 laadpunten. In Europa zijn er in totaal 523 locaties met samen meer dan 5.000 laadpunten. Het is nog niet duidelijk welke locaties het eerst worden omgebouwd naar de V3-generatie, en of alle locaties überhaupt worden omgebouwd, en in welk tempo dat zal gaan.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven