Stedelijke leveringen worden groener en efficiënter met elektrische Cargobike van Ligier Professional

elektrische Cargobike van Ligier Professional

Ligier Professional, een Franse pionier in elektrische voertuigen, zet een nieuwe stap in duurzame stadsdistributie. Hun nieuwste creatie, de elektrische Cargobike, werd onthuld tijdens de Parcel and Post Expo in Amsterdam. Deze innovatieve driewieler is naar eigen zeggen een gamechanger voor stedelijke leveringen.

Deze Cargobike combineert het beste van twee werelden: de wendbaarheid van een fiets en de stevigheid van een motorfiets. Dankzij een middenmotor die beide achterwielen aandrijft en krachtige schijfremmen, biedt hij een veilige en betrouwbare ervaring. Zijn indrukwekkende opslagcapaciteit van 250 kg achterop en een handige bagagebak voorop, maakt hem ideaal voor bijvoorbeeld postbezorging in de stad.

Verwisselbare accu

Een unieke eigenschap van de Cargobike is zijn verwisselbare accu, wat een ongelimiteerd bereik mogelijk maakt. Dit maakt hem niet alleen praktisch, maar ook een duurzame oplossing voor de last-mile delivery. Toshihide Soga, Directeur van Ligier Professional, benadrukt het belang van dergelijke innovaties in het licht van online winkelen, nieuwe wettelijke voorschriften en de verdichting van stadscentra. De Cargobike is een antwoord op de groeiende vraag naar milieuvriendelijke mobiliteitsoplossingen in de stedelijke logistiek.

Pulse 3 en 4

De Cargobike, die vanaf het tweede kwartaal van 2024 beschikbaar zal zijn, is niet het enige elektrische voertuig voor de ‘last mile’ van Ligier Professional. Het assortiment omvat ook de Pulse 3, een elektrische driewielige scooter met een laadvermogen van 80 kg of 550 liter, en de Pulse 4, een flexibele elektrische microbestelwagen. De Pulse 3 valt op door zijn unieke pendelsysteem voor extra stabiliteit, terwijl de Pulse 4 indruk maakt met zijn aanpasbare laadruimte, geschikt voor verschillende behoeften.

Met 40 dealers in Nederland is Ligier Professional goed vertegenwoordigd. Hun modellen zijn direct leverbaar en kunnen via Ligier.com naar wens worden geconfigureerd. De prijs van de Cargobike wordt later bekendgemaakt, maar één ding is zeker: Ligier Professional blijft vooroplopen in de markt van duurzame stadsdistributie.

Vorig artikelPeugeot e-308 review: rijplezier als troef
Volgend artikelTest Rolls-Royce Spectre: ongeëvenaard comfort en nog gesubsidieerd ook

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in