Cargobox: de ultieme, minimalistische pick-up voor de last mile?

Cargobox

In plaats van zich te laten inspireren door de gestroomlijnde lijnen van moderne auto’s, heeft ontwerper Meelis Lillemets de Cargobox het klassieke blokvormige uiterlijk van een vrachtwagen uit de jaren 80 gegeven. Het voertuig is dan ook bedoeld voor gebruik in de stad, waar aerodynamica minder van belang is.

Functioneel

Net als de originele Land Rover Defender is ook de Cargobox daarom gemaakt met alleen functionaliteit in het achterhoofd, waardoor hij er bijna uitziet als een Minecraft-creatie. Het voertuig heeft een ruime laadbak die het uiteraard prima geschikt maakt voor het vervoeren van goederen. Het kubusvormig ontwerp resulteert in een kubusvormige opslagruimte aan de achterkant en een ruime cabine voor de bestuurder, waardoor hij in verhouding ongekend veel ruimte moet bieden.

De Cargobox is wellicht niet de meest elegante pick-up truck op de markt, maar het is een praktische, functionele en kosteneffectieve optie voor stedelijke omgevingen. Het ontwerp van de Cargobox is naar eigen zeggen een stap verder in de zoektocht naar efficiëntie en ruimtegebruik in de auto-industrie.

Cargobox

Blokkendoos

Uiteraard is even wennen aan de strakke lijnen van de Cargobox, maar de Land Rover Defender had ze ook en de ontwerpen van Bollinger en Tesla (Cybertruck) laten zien dat ook dit soort vormen hun charme én voordelen kunnen hebben.

De Cargobox is opgebouwd rond een elektrisch skateboardplatform, en is volgens Meelis Lillemets ontworpen aan de hand van een studie naar de mogelijkheden van ontwerp met weinig aandacht voor de aerodynamica, maar met veel aandacht voor eenvoud, kosteneffectiviteit, praktisch nut en modulariteit. Nu nog even goed kijken wat de voorkant en de achterkant is.

 

 

Vorig artikelZero SR-X elektrische sportmotor krijgt meer dan alleen uitzonderlijke prestaties
Volgend artikelMini brengt de komende twee jaar drie elektrische modellen op de markt

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in