Günther Schuh weer aan het roer bij Streetscooter

Streetscooter elektrische bestelwagen

Als een feniks herrijst Streetscooter uit de as, met aan het stuur Günther Schuh, de visionaire grondlegger die het bedrijf een tweede leven biedt. Deze comeback wordt aangevoerd door e.Volution, het bedrijf van Schuh, in samenwerking met Neapco. Maar die grote opdracht van DHL/Deutsche Post is natuurlijk ook heel prettig.

Streetscooter: van pionier tot probleemkind

Opgericht in 2010, groeide Streetscooter uit tot een speler van formaat in de elektrische mobiliteitsarena. De overname door DHL/Deutsche Post in 2014 leek de aanzet tot de ultieme groei, maar doordat DHL/Deutsche Post zich tot haar kernactiviteiten wilde beperken werd het bedrijf verkocht aan B-ON. De problemen stapelden zich onder B-ON’s bewind behoorlijk op, afgelopen najaar culminerend in het faillissement van Nob Manufacturing, zoals het productiebedrijf van de Streetscooter heet.

Opdracht voor 700 bestelwagens

Maar als het goed is, dan gaat de productie bij Streetscooter binnenkort weer van start. Er is immers een mooie opdracht van DHL/Deutsche Post voor maar liefst 700 elektrische bestelwagens. Die heeft de overname door e.Volution ongetwijfeld makkelijker gemaakt. We kunnen ons namelijk voorstellen dat het financieren van een dergelijke overname een stuk soepeler gaat als er meteen een mooie opdracht in het vooruitzicht is.

Overname door e.Volution

Turbulente tijden dus, voor de Streetscooter. Grondlegger Schuh nam het heft in handen door de activiteiten en activa van Nob Manufacturing over te nemen. De overname door e.Volution zorgt voor een nieuw hoofdstuk in het verhaal van Streetscooter. En, in combinatie met Schuh’s visie, de huidige activiteiten van e.Volution en de expertise van Neapco wordt misschien best wel een spannend hoofdstuk.

Schuh’s ambitie reikt namelijk verder dan alleen het redden van Streetscooter. Hij wil de fabrikant transformeren van een niche ‘postbezorger’ naar een toonaangevende elektrische bestelwagen voor een grotere markt. Schuh beoogt een jaarlijkse productie van 20.000 eenheden. Dat zal niet alleen de Streetscooter zijn. Hij is bij e.Volutiuon ook bezig de ontwikkeling van nieuwe modellen, waaronder modulaire shuttles en bestelwagens. Dat concept zou Schuh ook wel eens bij de Streetscooter door kunnen voeren, zodat die misschien ook aan de vooravond van een revolutionaire verandering staat.

Concurrentie van B-ON’s Pelkan?

Vlak na het faillissement van Streetscooter introduceerde B-ON de Pelkan, Een elektrische bestelwagen met opvallend veel overeenkomsten met de Streetscooter. Deze Pelkan werd vorige week door B-ON ook op de CES 2024 gepresenteerd, en dat werpt natuurlijk de nodige vragen op. Wordt dit de nieuwe rivaal of hooguit een complement van de Streetscooter?

Vorig artikelTest Fisker Ocean: European Ocean Drive
Volgend artikelAllego wil netwerk snelladers uitbreiden met unieke HPC locaties

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in