Karma Revero GT

Rogier Kroymans aangesteld voor Europese distributie van Karma

De Nederlander Rogier Kroymans, zoon van Frits Kroymans, is door het Californië gevestigde Karma Automotive aangesteld voor de Europese distributie van het merk. Als VP Sales en Network Development zal hij toezicht houden op de ontwikkeling en verkoopstrategie van het Europese dealernetwerk van het bedrijf.

Ondersteuning

Kroymans zal helpen om leiding te geven aan Karma’s toegewijde, in Europa gevestigde activiteiten en zal de groeiende wereldwijde aanwezigheid en groeiplannen van het bedrijf ondersteunen, in de aanloop naar het geheel nieuwe, volledig geëlektrificeerde wereldwijde platform in 2021. Momenteel wordt Karma vertegenwoordigd door 22 retailpartners in de VS, Canada en geselecteerde exportmarkten, met dit jaar en volgend jaar vooruitgang in vier continenten.

Lancering in Europa

Voor Karma zal Kroymans zijn uitgebreide luxe merkervaring implementeren om het merk te helpen bij het lanceren van een verkoop- en marketingaanwezigheid in heel Europa ter ondersteuning van zijn wereldwijde uitbreidingsplannen, het veiligstellen van Karma’s Europese dealernetwerk en partnerschappen, en de groei van de Europese detailhandelsverkopen.

Rogier Kroymans bij Karma

Brede ervaring

“Rogier sluit zich aan bij Karma met een brede ervaring in luxe elektrische auto’s, technologie en duurzaamheidssectoren die een vitale troef zullen zijn voor ons team als we onze wereldwijde aanwezigheid uitbreiden en op zoek gaan naar nieuwe mogelijkheden binnen de Europese markt”, zegt Karma Chief Revenue Officer, John Maloney. “Om te slagen in de niche van de luxe elektrische voertuigen, moeten we distributiepunten op de juiste plaatsen vestigen en goed voorbereid zijn op ‘s werelds meest veeleisende kopers van de toekomst”.

Voorheen bij Tesla en XCOR Expeditions

Voorafgaand aan Karma was Kroymans Global Sales Director van het in Nederland gevestigde XCOR Expeditions, een ruimtevaartonderneming, waar hij leiding gaf aan de wereldwijde verkoopactiviteiten en strategie. Daarnaast werd Kroymans aangesteld bij Tesla Motors, waar hij leiding gaf aan de ontwikkeling van het Europese netwerk van Tesla. Daarvoor gaf hij leiding aan Tesla’s commerciële activiteiten in België, Nederland, Luxemburg en Frankrijk. Kroymans heeft naast diepgaande consultancy-ervaring ook meer dan tien jaar ervaring op het gebied van management en verkoop van luxe automerken als Aston Martin, Jaguar, Ferrari, Cadillac, Alfa Romeo en meer.

Cruciaal moment

“Dit is misschien wel het meest cruciale moment in de geschiedenis van Karma Automotive”, zegt Kroymans. “Met de lancering van de nieuwe 2020 Revero GT luxe elektrische auto, gevolgd door een volledig nieuw volledig elektrisch wereldwijd platform in 2021, heeft Karma een enorm potentieel op de Europese markt. Het ontwerp en vakmanschap van wereldklasse is duidelijk en zal het soort netwerkpartnerschappen aantrekken die we nodig hebben om uit te breiden naar Europa en daarbuiten”.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven