Joylong EW5 elektrische bestelwagen

Duitse Lada-importeur gaat elektrische bestelwagens uit China verkopen

Het aanbod aan betaalbare, elektrische bestelwagens is nog steeds vrij gering. Daarom zouden de elektrische bestelwagens van de Russische autofabrikant Lada een interessant alternatief kunnen zijn. De Duitse Lada-importeur heeft besloten om deze door het Chinese Joylong gebouwde busjes in het assortiment op te gaan nemen.

Lage prijs

Het meest opvallende aan deze busjes is de prijs. Het is niet bekend welke opslag de Lada-importeur berekent maar in China hebben deze bestelbusjes een bijzonder lage instapprijs van ongeveer 16.000 euro. De Joylong bestelwagen is verkrijgbaar in twee uitvoeringen, de EW5 en EF5. De EW5 is waarschijnlijk vanaf oktober verkrijgbaar bij geselecteerde Duitse Lada dealers. Het 4,90 meter lange busje heeft een laadvolume van 9,6 m² en een maximaal laadvermogen van 1650 kilo. De laadruimte is bereikbaar via een schuifdeur aan de rechterkant en een scharnierende deur aan de achterkant van het voertuig. De EW5 is optioneel ook verkrijgbaar met een naar boven openende achterklep.

Actieradius 325 kilometer

Met zijn 74 kWh batterij zou de Joylong EW5 tot een actieradius van 325 kilometer moeten hebben, maar dan mag hij niet volledig beladen zijn. Wie personen in plaats van goederen kan de EF5 ook met zeven zitplaatsen bestellen. Dan zijn er ook twee verschillende accupakketten beschikbaar, deze hebben een capaciteit van 53 kWh en 85 kWh. Afhankelijk van de gekozen capaciteit wordt een bereik van 180 en 300 kilometer opgegeven.

Aandrijving en uitrusting

De op de achterwielen aangedreven EF5 en EW5 hebben een continu vermogen van 50 kW en een piekvermogen van 100 kW, de maximumsnelheid is beperkt tot 120 km/u. De bestelwagenversie heeft een elektrische centrale vergrendeling, airconditioning en een radio met USB-interface en twee luidsprekers af fabriek. De personenbus wordt standaard geleverd met elektrisch verstelbare voorzetels, een multifunctioneel LCD-scherm, Android-touchscreen-navigatie en automatische klimaatregeling in drie zones.

Succes afhankelijk van verkoopprijs

Al met al zouden dit, al weten we niets over de rijeigenschappen en dergelijke, best wel aantrekkelijke en vooral zeer scherp geprijsde bestelbusjes kunnen zijn. Het hangt natuurlijk wel voor een groot deel af van de prijs waarvoor ze in Duitsland te koop zullen zijn. Hier en daar wordt er over 40.000 euro gesproken waarmee de busjes bijna onverkoopbaar zullen zijn. De Duitse Lada-importeur schijnt overigens nog meer elektrische bestelwagens van Chinese makelij in het assortiment te hebben, zoals de Zhidou Cenntro Metro.

1 Commentaar

 • Harald| 31/08/2019 bij 15:04

  Lijkt veel op de vroegere Japanse bestelwagens.

  Laat een reactie achter

  Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*  U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Terug naar boven