Renault presenteert op Autosalon Parijs waarschijnlijk een remake van legendarische R4

Renault 4 krijgt remake (elektrisch)

Wie kan zich de legendarische Renault 4 nog herinneren? Die ontzettend praktische, kleine stationwagen die de grote hit op het Franse platteland was? De Renault 4 werd tussen 1961 en 1993 gebouwd, en er werden meer dan 8 miljoen van gemaakt. Logisch, dat Renault hier graag een elektrische opvolger van uit wil brengen.

Nog bar weinig bekendNieuw bericht

Maar behalve dan dat het een elektrische cross-over wordt die hoogstwaarschijnlijk Renault 4L gaat heten, en dat hij iets groter dan het origineel uit de jaren ‘60wordt, weten we niets van dit model. Er is nog geen teaser van en ook qua techniek is er nog niets van bekend. Pas over een maand, medio oktober, als Renault de conceptcar op de Autosalon van Parijs laat debuteren, komen we meer over die nieuwe 4 te weten. Er is zelfs nog geen officiële teaser van de toekomstige elektrische Renault 4 vrijgegeven. Kortom, Renault laat nog maar bar weinig los over de wedergeboorte van dit iconische model.

CMF-B EV Platform

We kunnen wel wat afleiden van de remake van die andere klassieker, de Renault 5. Van die remake is bekend dat Renault hem op basis van het CMF-B EV-platform gaat bouwen. De kans is heel groot dat de remake van de Renault 4 op basis van datzelfde platform wordt gebouwd. Dat platform is overigens niet zo heel nieuw. Het is een aangepaste ‘elektrische’ versie van het bestaande CMF-B platform. Daar hoeft natuurlijk niets mis mee te zijn.

Nog meer nieuws

De Renault Group zal op de Autosalon van Parijs nog meer nieuws laten zien. Alpine zal er onder meer een concept laten zien dat “een nieuwe fase in de transformatie van het merk” inluidt en de “toekomst van haar product en sport strategie” belichaamt. Ook hier geen teasers. We verwachten overigens dat dit een conceptcar wordt van de GT X-Over. Van deze elektrische cross-over toonde men begin dit jaar wat vage beelden. De productieversie zal nog even op zich laten wachten, ga maar uit van 2025. Mogelijk krijgen we in Parijs ook een nieuwe versie van de Renault 5 concept te zien.

Wat wel zeker is, is dat Renault in Parijs de elektrische bestelwagen Kangoo E-Tech introduceert. Ook zullen we daar de Megane E-Tech Electric kunnen bewonderen. Budgetmerk Dacia staat ook in Parijs maar dit merk laat niets los over zijn plannen voor de Autosalon van Parijs, behalve dan dat het “de laatste fase in de transformatie van zijn visuele identiteit” zal laten zien. Nog een Renault-merk, Mobilize, zal de Duo presenteren. Dit is een tweepersoons elektrisch voertuig voor een abonnements-gebaseerde autodeeldienst. Tenslotte hebben we nog het ‘waterstofmerk’ Hyvia, dat in Parijs de Master Van H2-TECH zal laten zien.

Vorig artikelMercedes Benz en Rivian gaan samen elektrische bestelwagens ontwikkelen en bouwen
Volgend artikelElektrische Peugeot e-308: ook als stationwagen en met nieuwe, efficiënte motor

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in