Mercedes Benz en Rivian gaan samen elektrische bestelwagens ontwikkelen en bouwen

Mercedes Benz en Rivian gaan samen elektrische bestelwagens ontwikkelen en bouwen

Startup Rivian Automotive kondigde eind vorige week een samenwerking aan met Mercedes-Benz. De partners willen samen investeren in een fabriek in Europa voor de productie van elektrische bestelwagens. Daar moeten over een paar jaar grote elektrische bestelwagens van zowel Mercedes-Benz Vans als Rivian van de band rollen.

De bedrijven willen twee grote bestelwagens produceren. Het ene model op basis van de ‘MB Vans Electric Architecture’, het elektrische platform van Mercedes-Benz Vans, het andere model op basis van de tweede generatie van het ‘Rivian Light Van’ (RLV) platform voor elektrische bestelwagens. Die architectuur is verwant aan het platform dat Rivian voor de bestelwagens voor Amazon gebruikt. Mercedes Benz Vans en Rivian zullen daarbij gebruik maken van gedeelde investeringen, gedeelde kosten en operationele synergiën nastreven. Dit om de productie van elektrische bestelwagens snel op te schalen. Ook zal men verdere opties voor meer synergiën uit de joint venture onderzoeken.

Transformatie versnellen

Mathias Geisen, topman van Mercedes-Benz Vans, licht de deal toe: “Ik ben verheugd dat we als onderdeel van deze transformatie nu onze krachten bundelen met Rivian – een zeer dynamische en inspirerende partner met een sterke technologiepositie. We delen investeringen en technologie omdat we ook dezelfde strategische ambitie delen: het versnellen van de elektrificatie van de bestelwagenmarkt met duurzame en superieure producten voor onze klanten.”

Hij vervolgt: “Als pionier op het gebied van lokaal emissievrij vervoer heeft Mercedes-Benz Vans sinds 2010 ruime ervaring opgedaan met de productie en lancering van eVans. Nu versnellen we de transformatie naar een volledig elektrisch productportfolio. Vanaf 2025 zullen alle bestelwagens op basis van onze nieuwe architectuur VAN.EA alleen nog elektrisch zijn”.

Verheugd

RJ Scaringe, CEO van Rivian: “Rivian is opgericht om de wereld aan te moedigen om af te stappen van het gebruik van fossiele brandstoffen door het creëren van aantrekkelijke producten en diensten. We zijn verheugd om voor dit project samen te werken met Mercedes-Benz, een van ’s werelds bekendste en meest gerespecteerde automobielbedrijven. We geloven dat we samen echt fantastische elektrische bestelwagens zullen produceren waar niet alleen onze klanten, maar ook de planeet van zal profiteren.”

Vorig artikelMullen Automotive neemt meerderheidsaandeel in Bollinger Motors
Volgend artikelRenault presenteert op Autosalon Parijs waarschijnlijk een remake van legendarische R4

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in