MG elektrische stationcar

MG komt misschien met elektrische stationcar

MG, het traditionele Britse merk dat alweer een tijdje onderdeel is van het Chinese SAIC, introduceerde met de ZS EV zijn eerste elektrische auto. Tijdens een interview dat wij met iemand van SAIC hadden, werd er al geopperd dat MG mogelijk ook met een elektrische stationcar komt. Dat nieuws komt nu ook uit Engeland.

Het Engelse magazine Autocar had een gesprek met de verkoop- en marketingdirecteur van MG in Engeland, Daniel Gregorious. Die vertelde dat MG inderdaad een elektrische stationcar uitbrengt. Hij voegde eraan toe dat het een spannende ontwikkeling is. Het is voor MG het eerste model dat echt uniek is in zijn segment. MG UK verwacht dat de elektrische stationcar een succes wordt. Maar het wacht nog steeds met spanning op een concrete vraag van zakelijke afnemers.

Elektrische stationcar is nog uniek

Er zijn momenteel geen volledig elektrische stationcars in serieproductie. Vorig jaar liet Volkswagen in de vorm van de ID Spave Vizzion al een studiemodel zien. Op dat moment had SAIC in China al een elektrische stationcar in de planning staan. Het concern heeft de onbeschrijflijke luxe dat het een flink aantal elektrische modellen van verschillende merken in het programma heeft, die het naar believen geschikt kan maken voor de Europese markt en zo dus razendsnel kan lanceren. MG heeft in Engeland nog steeds een behoorlijke naamsbekendheid zodat nieuwe modellen daar wat eerder verkrijgbaar zijn.

Of de stationcar ook naar Nederland komt, valt nog te bezien. De import, verkoop en distributie van MG in het Verenigd Koninkrijk staat los van die op het Europese vasteland. Het beleid is ook verschillend. Vandaar het ‘misschien’ in de titel van dit bericht. Maar een elektrische stationcar zou een heel goede aanvulling op de leasemarkt kunnen zijn. De elektrische stationcar die nu door MG is aangekondigd, zal nog dit jaar aan de dealers in Groot-Brittannië worden geleverd. De leveringen aan klanten beginnen in het vierde kwartaal. De planning voor andere Europese markten staat nog open.

Specificaties

Gregorious onthulde geen technische details over de elektrische stationcar van MG en gaf ook geen informatie over de prijs. Maar volgens Autocar is het voertuig een vernieuwde en aangepaste versie van de hierboven afgebeelde Roewe Ei5-model uit de stal van SIAC. Dit is een 4,54 meter lange stationcar die sinds een paar jaar in China wordt aangeboden met een 85 kW elektromotor en 52,5 kWh accupakket. De actieradius volgens de (niet erg realistische) NEDC-norm is 420 kilometer.

Misschien ook een elektrische sportwagen

Wat in ons eigen interview al werd verteld, wordt ook in het interview met Gregorious genoemd: de kans bestaat dat er ook een elektrische vierpersoons sportwagen van MG komt. Deze is gebaseerd op de E-Motion, de conceptcar die in 2017 in Shanghai werd gepresenteerd.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven