Lotus en Williams Advanced Engineering werken aan EV-aandrijflijn

Lotus en Williams Advanced Engineering slaan de handen ineen. Ze schrijven dat ze gaan samenwerken aan de ontwikkeling van “geavanceerde aandrijftechnieken”. Uitgebreider zijn de bedrijven niet in hun uitleg, maar het is heel waarschijnlijk dat ze met een elektrische aandrijflijn komen.

Williams Advanced Engineering is immers de ontwikkelaar achter de elektrische techniek in de Formule E-racewagens. Ook zou Lotus de ambitie hebben om een 1000 pk sterke elektrische supersportwagen te introduceren. Het apparaat zou de codenaam Omega dragen en moet een vierwielaangedreven hypercar worden met een elektrische actieradius van zo’n 400 kilometer en een prijskaartje van meer dan 2 miljoen euro. Dit jaar zou Lotus alvast een studiemodel van de auto laten zien. Daarbij wordt er in Hethel gewerkt aan een SUV, waarvan ook best een stekkervariant van de op markt zou kunnen komen.

Chinees geld

Lijkt allemaal erg ambitieus voor een kleine Britse sportwagenfabrikant, maar vergeet niet dat er sinds 2017 Chinees geld. is. Lotus werd in dat jaar overgenomen door Geely, de Chinese fabrikant die ook eigenaar is van Volvo en de London Taxi Company. De autoreus kondigde in 2018 aan ongeveer 1,6 miljard euro in Lotus te willen steken. Daarmee moet het merk uitgroeien tot een concurrent van Ferrari, Lamborghini en McLaren.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven