Amerikaanse Prius-rijders stappen over naar Tesla Model 3

Toyota heeft last van Tesla. Althans, in de Verenigde Staten… Volgens Jim Lentz, directeur van Toyota Motor North America, stappen bovengemiddeld veel Prius-klanten over naar de Model 3.

Door de bank genomen verliest Toyota zo’n 9 procent van al zijn klanten aan andere merken. De helft van die overstappers zijn Prius-rijders die naar Tesla vertrekken. In een poging om de Prius aantrekkelijk te houden voor early adopters, levert Toyota het model nu ook als vierwielaandrijver en met Toyota Safety Sense standaard. “Ze houden van vooruitgang, van state-of-the-art”, aldus Dan Abel, voorzitter van de Toyota National Dealer Council, tegenover Automotive News. “[Het nieuwe model] heeft dat. En met die zaken blijven we klanten trekken.”

Dalende Prius-verkopen

De cijfers ondersteunen dat alleen niet. In het afgelopen jaar zijn de Amerikaanse Prius-verkopen met 17,7 procent gedaald naar 79.171 exemplaren (de compacte Prius C is daarin niet meegenomen). Enkele jaren daarvoor lag dat aantal nog op maar dan 150.000. Ter vergelijking: in 2018 werden in de Verenigde Staten zo’n 114.000 Tesla Model 3’s verkocht. Het jaar daarvoor lag dat aantal nog op slechts 1000 stuks.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven