dinsdag, 23 april, 2024
Meer...
  Homee-NieuwsINEOS Fusilier: Ultieme elektrische offroader

  INEOS Fusilier: Ultieme elektrische offroader

  Ineos komt met een nieuwe ‘geweerschutter’, in de vorm van een moddervette 4×4 met elektrische aandrijflijn, of naar wens een range extender. Wanneer? Nou, een beetje geduld kan geen kwaad, ergens in 2027 staat de Fusulier in de etalage.

  Ultieme offroader

  Zijn nogal militaristische naam moet duidelijk maken dat de Fusulier een auto is om rekening mee te houden. Een typische Ineos: sterk, een ultieme offroader. Niet voor niets zal Magna in het Oostenrijkse Graz de productie voor rekening nemen, waar ook al jarenlang de Mercedes G-klasse van de band loopt. Laat de Fusulier qua front nou best wel wat lijken op die G. De rest van de auto toont overeenkomsten met de Grenadier van Ineos, die inmiddels in de uitlevering richting consumenten is.

  Range extender

  Vooralsnog laat Ineos weinig los over de aandrijflijn van de Fusulier. Behalve dan dat de 4×4 volledig elektrisch van z’n plek komt, al dan niet van energie voorzien via een flinke accu of via een range extender. Die laatste versie zal in Nederland niet populair worden, aangezien daar de gangbare fiscale regelingen voor gelden. Hoewel we natuurlijk niet weten hoe het met de belastingplicht voor EV’s staat in 2027. Ineos laat zich niet uit over de accucapaciteit, evenmin over vermogen, prijzen en dergelijke.

  Design en verkoop

  In het design van de Ineos Fusulier zie je wat basislijnen van de oude Defender terug, net als bij de Grenadier, maar er staat weldegelijk een andere auto. Ten opzichte van de Grenadier is de Fusulier iets minder fors. Uiteraard is het platform volledig anders dan dat wat we gewend zijn bij Ineos. Volgens zijn makers vormt een ‘skateboard’-platform het fundament van de Fusulier. Qua batterijtechnologie werkt Ineos samen met Samsung. In Nederland neemt Hedin Automotive in Houten de verkoop voor rekening, zoals daar ook de Grenadier verkrijgbaar is.

  Tekst: Werner Budding

  Gerelateerd

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Meer e-Nieuws

  e-Videos