maandag, 26 september, 2022
Meer...
  Homee-NieuwsGrotere actieradius en nog meer verbeteringen voor de Tesla Model 3

  Grotere actieradius en nog meer verbeteringen voor de Tesla Model 3

  De Tesla Model krijgt een grotere actieradius en ook aantal aanpassingen aan de uitrusting. Goed nieuws dus. De wijzigingen staan al in de configurator, waarbij ‘levering februari’ wordt vermeld. Wie vanwege de bijtelling dit jaar al een Model 3 wil rijden, kan beter een showroommodel kiezen.

  Die showroommodellen hebben uiteraard nog de oude specificaties. De verschillen zijn maar gering en wegen naar ons idee niet op tegen de aanzienlijk hogere bijtelling die volgend jaar van toepassing is. Voor wie het even vergeten is: voor BEV’s die dit jaar zijn geregistreerd, geldt een bijtelling van 8% tot een cataloguswaarde van € 45.000. Voor het bedrag dat daarboven komt betaal je de volle mep, en wel 22%. Volgend jaar bedraagt de bijtelling 12% tot een cataloguswaarde van € 40.000. En daarboven geldt weer de 22% bijtelling.

  Bijtelling 2020 en 2021

  Bij een elektrische auto van € 50.000 euro die dit jaar is geregistreerd, bedraagt de bijtelling dit jaar (0,08 x 45.000) + (0,22 x 5.000) = 4.700 euro. Bij registratie volgend jaar wordt dat (0,12 x 40.000) + (0,22 x 10.000) = 7.000 euro. Auw!

  Gelukkig is dat niet de netto belasting, maar het bedrag dat je bij jouw inkomen op moet tellen. Net als dit jaar zijn er ook volgend jaar twee belastingschijven. Het nettobedrag van de bijtelling hangt dus ook van de hoogte van jouw inkomen af. Dit jaar valt de eerste € 68.507 van ons verzamelinkomen in de eerste schijf, waarover we 37,35% belasting betalen. Daarboven betalen we 49,5% belasting. Ook volgend jaar geldt de eerste schijf tot een inkomen van € 68.507 maar is het belastingpercentage met 37,1% iets lager. Boven dat bedrag blijft het percentage 49,5%.

  Netto bijtelling volgend jaar al gauw 1.000 euro hoger

  Wie dit jaar een BEV van 50 mille van de zaak krijgt en in de eerste schijf valt, betaalt dit jaar netto € 1.755 bijtelling. Wordt dezelfde auto volgend jaar aangeschaft, dan bedraagt de bijtelling netto € 2.597. In de tweede schijf is dat verschil nog groter, dan gaat het van € 2.327 naar € 3.465. Uiteraard zijn er ook heel veel mensen waarvan het inkomen normaal gesproken alleen in de eerste schijf valt maar waarvoor de top van hun inkomen, dankzij de bijtelling, wel in de tweede schijf valt.

  Gemiddeld genomen zal de netto bijtelling in ieder geval bijna 1.000 euro hoger zijn als de auto volgend jaar wordt geregistreerd. Besef ook dat die bijtellingspercentages voor 5 jaar gelden. Het gaat in totaal dus om zo’n 5 mille. Dan mag de allernieuwste Tesla misschien een iets grotere actieradius hebben en ook op detail wat verbeterd zijn, maar de vraag is of je daar die 5 mille extra bijtelling voor over hebt. Aan jou de keus.

  Verbeteringen

  In Duitsland en andere landen heeft Tesla prijzen wat verlaagd. Maar in Nederland zijn voor zover we kunnen zien geen prijsverlagingen. Jammer, want we hadden de stille hoop dat Tesla basisversie van de Model 3 zoveel goedkoper zou maken, dat deze onder de maximale aankoopprijs van de subsidieregelingen zou gaan vallen. Helaas is dat niet het geval, de goedkoopste Model 3 is de Standard Range Plus en die kost gewoon € 48.980. Hiervan is de actieradius wel gestegen van 409 naar 430 kilometer. Uiteraard volgens de WLPTP-norm. Het volgende model is deLong Range, die moet € 58.980 kosten. De actieradius was 560 kilometer en wordt straks 580 kilometer. De Performance kost € 64.580. Van dit model groeide de actieradius van 530 naar 567 kilometer.

  Tesla Model 3 model 2020

  Geen chroom meer

  Verder accelereren de modellen fractioneel sneller. We hebben het hier over tienden van seconden zodat we die niet verder specificeren. De topsnelheden zijn gelijk gebleven. Andere wijzigingen betreffen de buitenkant. De Tesla Model 3 heeft voortaan nagenoeg geen verchroomde details meer zoals je hierboven nog op de foto van het voorlaatste model kunt zien. De deurkrukken en lijsten om de zijruiten zijn voortaan zwart. Dat kan een ritje naar de wrapper schelen. Ook worden er door Tesla iets andere Aero-velgen aangeboden en is de middenconsole iets gewijzigd. Deze is dankzij een wat hoogwaardiger materiaal en wat randjes chroom iets meer ‘premium’. Verder krijgen alle uitvoeringen van de Model 3 voortaan een elektrisch bedienbare frunk.

  Gerelateerd

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  - Advertisment -

  e-Nieuws

  Xpeng G9: dit zijn de specificaties en geschatte prijzen

  De G9 is het nieuwste model van Xpeng, en alweer het vierde model van deze nog jonge Chinese autofabrikant. Eerder bracht Xpeng al de G3 SUV en de sedans P7 en P5 op de markt. Afgelopen zomer doken er al wat foto’s van de Xpeng G9 op. Nu zijn er ook de nodige specificaties bekend en kunnen we een inschatting van de prijzen maken.

  e-Videos