Elektrische Renault Mégane eVision conceptcar

Renault Mégane eVision: potentieel verkoopsucces?

Tesla mag dan de grootste fabrikant van elektrische auto’s ter wereld zijn, maar laten we ook Renault niet onderschatten. De Renault Zoe is namelijk nog steeds de meest verkochte elektrische auto van Europa. Het zou ons niet verbazen als de nieuwe elektrische Mégane ook zo’n succes wordt.

Gisteren presenteerde Luca de Meo, de nieuwe CEO van Renault, met nieuwe Mégane eVision conceptcar een voorproefje van dit nieuwe model. En die nieuwe elektrische Renault Mégane wordt al snel realiteit. Renault wil de productieversie namelijk al volgend jaar lanceren.

Mégane eVision

Renault wil met de Mégane eVision een nieuwe standaard zetten op het gebied van aandrijf-, accu- en laadtechniek. De Renault Mégane eVision is 4,21 meter lang, 1,80 meter breed en 1,51 meter hoog. De 160 pk elektromotor stuwt de Mégane eVision in minder dan acht seconden van 0 naar 100 km/u. Voor de benodigde energie heeft de eVision een 60 kWh-accupakket aan boord. Dat is volgens Luca de Melo samengesteld uit de dunste accucellen op de markt. Deze zijn voorzien van waterkoeling voor een optimale actieradius. Die bedraagt een respectabele 450 kilometer volgens de WLTP-cyclus. Betreft het laadvermogen is alleen het DC-laadvermogen opgegeven, dat bedraagt maximaal 130 kW. De Mégane eVision heeft naar eigen zeggen een royale ruimte en een vlakke binnenvloer. Dit is mogelijk “dankzij een van de dunste batterijen op de markt en een uiterst compacte aandrijflijn.”

Renault Mégane eVision elektrische cross-over

‘Compact meesterwerk’

Luca de Melo is enthousiast over de Mégane eVision: “Dankzij ons volledig nieuwe CMF-EV Alliance platform hebben we de heersende regels over grootte, gebruik, ontwerp en energie-efficiëntie achter ons gelaten en hebben we de conceptcar Mégane eVision ontwikkeld. We hebben het potentieel van het volledig elektrische platform ten volle benut om de klassieke hatchback op een emotionele manier te herontwerpen. Met de slankste accu op de markt en een carrosserie die slechts 4,21 meter lang is maar de ruimte heeft van een voertuig uit het C-segment, is de Mégane eVision een compact meesterwerk.”

CMF-EV-architectuur

De Mégane eVision staat op het modulaire CMF-EV-platform, een gezamenlijke ontwikkeling van de Renault-Nissan-Mitsubishi alliantie. Maar het blijft hier niet bij, Renault is van plan om meer elektrische auto’s met deze architectuur te gaan bouwen: “Dit is nog maar het begin: Er zal een hele nieuwe generatie van innovatieve elektrische voertuigen volgen.”

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven